Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana treu el seu costat més negre

El veïns del poble, amb permís d’escriptors i editors, també han volgut posar el seu granet de sorra al Tiana Negra i ho han fet de maneres molts diferents. Un exemple són la Societat Recreativa Els 9 Pins i l’Agrupació Artística del Casal, que el dissabte 24 de gener a les 20:30h representaran un conte de temàtica negra a la Sala Albéniz.

Representació teatral de l'Agrupació Artística del Casal al Tiana Negra 2014.
Representació teatral de l’Agrupació Artística del Casal al Tiana Negra 2014.

Aquest és el tercer any que els grups de teatre participen al festival. Una col·laboració que, segons el director de l’Agrupació Artística del Casal, Albert Freixas, només respon a la seva voluntat que les entitats estiguin més unides per unir més al poble.

 

La Societat Coral Juventut Tianenca també participarà al Tiana Negra de manera directa i ho faran abans que els grups de teatre: el divendres 23 a les 21:15h. El cor participa enguany per primera vegada i ho farà cantant tres peces negres. El director del grup coral, Eduard Montaño, considera que és essencial que els esdeveniments culturals de la magnitud d’aquest festival tinguin un caràcter multidisciplinar.

 

Però no tots els veïns que col·laboren amb el Tiana Negra ho fan dins del programa. Alguns comerços han decidit ambientar el poble decorant els seus aparadors o amb iniciatives més originals. Cal destacar els pastissets temàtics que van crear l’any passat al Forn Aixelà i que enguany tornaran a estar disponibles a la seva pastisseria.

Pastissets temàtics del Forn Aixelà amb motiu del Tiana Negra. Font: Georgina Aixelà.
Pastissets temàtics del Forn Aixelà amb motiu del Tiana Negra. Font: Georgina Aixelà.

Els ingredients principals d’aquests pastissos són el whisky i, òbviament, la xocolata negra. Uns elements que segons la Georgina Aixelà, pastissera del forn, van escollir pel seu caràcter detectivesc.

 

Sembla doncs que la integració del poble amb el Tiana Negra és cada vegada més gran. Un fet que demostra que aquest festival s’està consolidant lentament com una tradició pels veïns de Tiana.