Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana vota a Europa

Aquest diumenge se celebren les eleccions per decidir l’arc parlamentari europeu. Una votació que tindrà lloc arreu de la Unió Europea però també aquí, al municipi. Més de 6.000 tianencs podran adreçar-se al seu col·legi electoral i votar al seu candidat o partit preferit. La Biblioteca Can Baratau, la Catequística, l’Escola Tiziana, el Centre Cívic l’Escorxador i l’Escola Lola Anglada són els espais escollits aquest any per acollir les meses electorals.

Tot i així, cal recordar que aquesta és una data que es caracteritza per la baixa participació. Al 2009, només un 42% dels veïns de Tiana majors de 18 anys van participar-hi. Una xifra que va ser mig punt inferior a la del 2004. Segons l’últim sondeig de Metroscopia, a més, sembla que la participació per aquest 2014 es mantindrà aproximadament en aquest nivell. S’espera que l’abstenció estigui entre el 57% i el 60%.

Més de 6.000 veïns tenen l'opció de votar aquest any.
Més de 6.000 veïns tenen l’opció de votar aquest any.

Pel que fa als resultats caldrà esperar a diumenge a la nit per conèixer la distribució final dels partits espanyols i catalans al Parlament Europeu. Al 2009 va ser Convergència i Unió qui va emportar-se més vots a Tiana. El van votar 746 tianencs, un 30% dels que van apropar-se a les urnes. Així, el PSC va perdre la primera posició que havia guanyat a les europees del 2004 i es va quedar a la segona amb un 24% dels vots. Els següents, de més a menys votats, van ser el PPC, ERC i la coalició d’ICV i EUiA.

Tot i així, després de dues setmanes de campanya i amb la qüestió de la consulta a l’horitzó, no es pot preveure quins seran els resultats finals a Tiana. Per conèixer-los de primera mà a mesura que es faci l’escrutini, La Local emetrà un programa en directe que començarà aquest diumenge 25 de maig a les 22:00h.

Per veure els resultats de les eleccions anteriors clica aquí