Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tianencs que volen tota la informació i tianencs que no s’informen

El dia després que s’hagi estrenat el portal de “transparència” del web de l’Ajuntament, Ràdio Tiana ha sortit al carrer per saber què en pensen alguns tianencs i tianenques. La majoria valoren “positivament” que les administracions estiguin obligades, per llei, a mostrar les informacions que afecten els diners públics. Així ho han defensat la Cristina López, la Gemma Castanyer, l’Emili Pastor, l’Encarni Grifol, la Mònica Fontal, la Candelaria Sànchez i el Jesús Iglesias.

 

Hi ha veïns que encara no han consultat la nova pestanya del web “tiana.cat”. N’hi ha, però, que reconeixen no tenir interès per informar-se sobre què fa l’Ajuntament. És el que ens han explicat la Mar Cornejo o la Gemma Castanyer.

 

I alguns dels que consulten les dades públiques mostren desconfiança sobre la veracitat d’aquestes informacions. Demanen, també, més concreció. Això és el que voldrien la Cristina López o el Jesús Iglesias.

 

Altres persones, com la Mònica Fontal, creuen estar “ben informades” sobre el que passa al poble. Ella és nouvinguda a Tiana.

 

Un dels apartats del portal de “transparència” de l’Ajuntament és el de “Govern Obert”. Es pot trobar informació institucional, econòmica i urbanística. Una de les novetats que podran consultar els ciutadans és la biografia dels polítics que formen el consistori. A més, podran saber què cobren els regidors per assistir als plens, a les comissions informatives o a les juntes de govern local. Altres informacions sobre l’”organització municipal” també es troben en aquest espai: com els ordres del dia, les actes dels plens municipals o els acords presos per la Junta de Govern Local.