Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Que mai no ens tallin les ales”: Tiana celebra el Dia de la Dona

El llaç violeta, color de la dona per excel·lència, ha estat el protagonista de l’acte que commemora la lluita històrica per la igualtat de gènere. Un any més, s’ha fet a Tiana la lectura del manifest del Dia de la Dona. Aprofitant que aquest any ha caigut en dissabte, l’acte ha tingut un caire molt festiu que ha fet possible l’assistència de públics de totes les edats.

IMG_3498

Lluna Aragón, al violí, Dolores Nycz, a la viola, han obert les activitats amb una brillant actuació que ha despertat forts aplaudiments. Després s’ha llegit el manifest. El primer tinent d’alcalde d’ERC i regidor d’Educació i Igualtat, Jordi Gost, ha fet una breu introducció remarcant l’important que és que “les dones surtin al carrer en un dia com avui”. Lluint una samarreta violeta, ha donat el tret de sortida a la lectura del manifest.

IMG_3504

Núria Blasco, regidora de Cultura; Joan Cañada, de CiU, i Montserrat Mallol, de Gent, s’han unit a les paraules de Gost recordant les grans fites que s’han aconseguit fins el dia d’avui, com el dret a vot o a l’educació. S’ha fet èmfasi en la situació actual de les lleis que pretenen aturar la violència de gènere i s’han denunciat les reformes que oprimeixen la llibertat de les dones. El manifest també ha aprofitat per criticar la reforma de l’avortament que tramita el govern espanyol: “Un atac directe a la llibertat de les dones i al dret a decidir sobre el seu propi cos”. Per últim, s’ha senyalat el repte d’aconseguir que tant homes, com dones i administracions locals s’impliquin en aconseguir que la dona sigui reconeguda com a ciutadana de ple dret.

Ester Pujol, alcaldessa del poble, ha conclòs el manifest amb una reflexió feminista i emotiva. Afirma que la “mirada violeta, la mirada de les dones” avui dia està en desconstrucció. Després de fer un breu repàs per la història del feminisme i els valors aconseguits fins ara, ha reflexionat sobre el significat de ser dona i sobre la presa de consciència que les dones han d’ocupar un lloc al món i poder decidir la direcció de les seves vides. Segons l’alcaldessa, la lluita per aconseguir la igualtat social no ha de defallir per aconseguir que la “mirada violeta” tingui pes dins la societat. Així ha conclòs el discurs Ester Pujol.

 

El punt i final de l’acte l’ha posat el Combo de Percussió de l’Escola de Música de Tiana que, a ritme de tambors, ha fet ballar per igual homes, dones, nens i nenes.

IMG_3511

Jordi Gost ha descrit el dia amb tres paraules: llibertat, igualtat i feminisme. Això és el que ha dit a La Local.