Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les 9es Jornades del vi DO Alella creixen a 27 municipis

Tornen els dies dedicats al vi: arriben les 9es Jornades Gastronòmiques del vi DO Alella. Aquesta edició s’ha fet més gran i ha arribat a 27 municipis, cinc més que l’any passat. Entre aquests, hi ha localitats del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès. En total hi haurà una cinquantena de restaurants que oferiran, fins el proper dia 31 de març, diverses propostes culinàries harmonitzades amb vins de la DO. Els qui vulguin gaudir d’aquestes jornades també ho podran fer des de Tiana. D’aquesta població hi participen dos dels seus restaurants: Can Roca i l’Avi Mingo.

 

Els menús “per promocionar el territori de la DO”

Tots dos restaurants han preparat un menú, al voltant dels 25 euros, amb primer, segon plat i postres. A Can Roca han escollit el vi Pansa Blanca, d’Alta Alella, per acompanyar uns canelons vegetals i un Parvus Syrah, també d’Alta Alella, per degustar millor el fricandó de vedella amb rovellons. “De moment no hem preparat gaire plats, esperem que sigui com l’any passat perquè va anar bastant bé”, ha explicat la restauradora Esther Sicras.

 

El restaurant Can Roca
El restaurant Can Roca

Des de l’Avi Mingo, han pensat en quatre degustacions: un cava titiana Pansa Blanca, de Parxet, per començar, un Pansa Blanca per acompanyar els bunyols de bacallà, un Parvus Syrah per un dels seus plats tradicionals: el cap i pota amb cigrons d’Astorga i, finalment, el Dolç Mataró pel Les Tianes, el pastisset de crema catalana típic del forn Can Pau. El responsable de L’Avi Mingo, Jaume Parodi, ha dit: “Si nosaltres no defensem el nostre territori: qui ho farà? És una manera de promocionar-lo i tots hem de posar el nostre granet de sorra”.

 

El restaurant L'Avi Mingo
El restaurant L’Avi Mingo

 

La DO Alella

Aquesta denominació d’origen està formada per diversos municipis situats entre el mar i la plana. Alguns dels seus enòlegs diuen que aquesta proximitat amb el mar dóna un gust especial i característic als vins de la zona. El Consorci de la DO Alella va néixer l’any 2010 i integra 15 municipis: vuit de la comarca del Maresme i set del Vallès Oriental. La DO treballa per promocionar aquests territoris com una destinació d’enoturisme de qualitat.

DO Alella
DO Alella

 

Tiana a la DO Alella

Els vins del municipi maresmenc de Tiana formen part de la DO Alella i la localitat està integrada al Consorci des del seu naixement. S’ha implicat, doncs, des dels seus inicis en les activitats que es fan. I és que una de les activitats econòmiques principals del municipi és l’agricultura del raïm i, sobretot, la producció de vins i caves. A Tiana destaquen noms com Parxet, Alta Alella o Quim Batlle. Les bodegues tianenques són algunes de les més importants d’aquesta Denominació d’Origen.

 

Consulta el programa de la DO Alella

El programa de la DO Alella passa per 50 restaurants i 27 municipis. Una oportunitat gastronòmica que s’acabarà el proper 31 de març.