Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Sexistes: petits o grans?

Tiana fa arribar les Jornades de les Dones als més petits. El municipi, que ja està en plena activitat al voltant del dia 8 de març, dedica bona part de la programació als infants i als joves. Aquesta setmana tant les escoles com la biblioteca han trencat la rutina per parlar d’igualtat amb els nens i nenes.

 

“Sóc una nena”

Grans i petits escolten "Sóc una nena"
Grans i petits escolten “Sóc una nena”

A Can Baratau aquest dijous han dedicat la seva hora del conte setmanal a les dones. La contecontes i actriu, Marta Catalán, ha vingut a Tiana a explicar ‘Sóc una nena’.  “Al llarg de la història sempre han estat els nens els protagonistes dels contes però tant pot ser un nena com una nena: també hi ha històries on les princeses són nenes que s’esforcen i són més que unes bledes. Potser els adults són els que poden veure que tot el fil passa per una nena perquè crec que a vegades els nens no tenen tan present la diferència de sexes, al pati juguen junts”, ha dit Catalán.

 

La contacontes Marta Catalán
La contacontes Marta Catalán

La Biblioteca, una vegada més, s’ha implicat amb les activitats del poble. Gran part de la programació de les Jornades de les Dones s’acull en aquest espai. Han fet ja la presentació del llibre ‘Ideas que cambian el mundo’, amb Sara Berbel i Maribel Cárdenas i el proper dissabte dia 15 duran a terme el taller per a famílies “Les joguines no són sexistes… i tu?”. Can Baratau també mostra l’exposició “Dones, vot i participació sòcio-política”, que es pot visitar fins el proper dia 10 de març. A més, els bibliotecaris han preparat un conjunt de recomanacions de llibres i contes entorn de la temàtica femenina.

 

“L’elefanteta rosa”

L'elefanteta rosa
L’elefanteta rosa

La història de “l’elefanteta que no volia ser rosa” és la que ha escoltat l’alumnat de les escoles Lola Anglada i Tiziana de Tiana. Es tracta d’un conte no sexista. La contacontes, Núria Cruz, ha estat qui ha fet la narració d’aquesta història del llibre “Rosa Caramel”. “Els contes arriben molt i els nens els entenen, són intel·ligents. Si els hi expliques els hi arriba com si fóssin grans”, Cruz creu que és imprescindible traslladar aquestes idees als més petits. Els pares i mares són, segons ella, els que incorporen les diferències sexistes en la mentalitat dels nens i les nenes.

 

La contacontes Núria Cruz
La contacontes Núria Cruz

Tiana continua immers dins aquesta programació de les Dones.  Dissabte és el dia central, amb la lectura del Manifest a la plaça de la vila, entre d’altres activitats. Els actes, però, s’allargaran fins a principis del mes d’abril. Finalitzaran el dia 11 del proper mes amb un itinerari guiat pel Barri Gòtic de Barcelona, que passarà per llocs on les dones són les protagonistes.