Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Torna la residència Sant Cebrià al ple municipal

Des de l’any 2010, l’Ajuntament i la Residència de gent gran Sant Cebrià han de renovar anualment un conveni de col·laboració amb l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat. Aquest presta el servei de 32 places públiques de residència assistida i 20 del centre de dia. Enguany, però, arriba la pròrroga al ple en un moment més delicat. Arriba després que el grup de Convergència i Unió hagi insistit durant mesos en la seva preocupació per la situació econòmica d’aquest centre i que el regidor d’hisenda de Tiana hagi explicat que hi ha dificultats econòmiques. Escoltem el portaveu de CiU, Enric Nolis.

 

El ple d’aquest mes vol aprovar la pròrroga del conveni amb l’ICASS. Les places públiques de la residència són les més sol·licitades i hi ha llista d’espera per accedir-hi. Una ajuda que des de la residència valoren especialment. Ho ha dit la mateixa directora del centre, Sònia Turu.

 

El que costaria més d’omplir són les privades, les que ajudarien a reactivar l’economia d’aquest centre.

 

Gent Pel Progrés de Tiana pregunta al govern

L’oposició també intervindrà durant aquest ple amb dues preguntes. El grup de Gent Pel Progrés de Tiana demanarà diverses explicacions sobre el projecte urbanístic que es preveu al final del carrer Sant Cebrià. En un principi, l’Ajuntament havia pensat tirar a terra la casa, de propietat municipal, que hi ha al final d’aquesta via. Durant aquest mes d’abril, s’ha explicat que finalment la casa es mantindrà i, al voltant, s’hi farà un espai públic de jardí. Aquest grup vol saber, entre altres coses, el per què d’aquests canvis. Una vegada més, des de Gent insistiran en la creació d’un Consell de Mitjans de Comunicació. Aquest grup creu que, després del nou projecte de ràdio local, aquest òrgan seria un instrument i una garantia de participació, pluralitat, equitat i transparència dels mitjans públics de comunicació.