Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El govern vol fer servir els diners estalviats per reduir el deute

Els pressupostos tornen al ple municipal aquest mes de maig. Després de conèixer els números resultants de l’any 2013, l’Ajuntament ha de fer una modificació del crèdit. L’estalvi de gairebé un milió i mig d’euros que s’hauria fet durant l’any passat, que indica el romanent, ara servirà reduir part de l’endeutament que l’administració té amb bancs i caixes. En aquest moment, l’Ajuntament deu 6.700.000 euros, el que significa un 76% dels diners corrents que ingressa cada any. Així doncs, del 1.400.ooo euros estalviats, l’Ajuntament en destinarà gairebé la totalitat a amortitzar aquest deute. Ho han explicat el portaveu del PSC, Héctor González i el d’Esquerra, Jordi Gost.

 

 

Aquest és, segons el regidor del Partit Popular, Manuel Gonzalo, un dels temes més importants que tractarà el ple d’aquest mes.

 

D’aquests diners estalviats, 20.000 euros no es destinaran a l’amortització del deute. L’alcaldessa, Esther Pujol, ja va explicar, en declaracions a Ràdio Tiana, que servirien per crear llocs de treball temporal, és a dir, plans d’ocupació propis.

 

L’Ajuntament nomena nova interventora

I sense deixar de banda l’economia, el ple municipal també farà públic el nomenament del nou interventor de l’Ajuntament. La fins ara tresorera, Àngels Ros, passarà a ocupar aquest lloc. Un punt que han destacat alguns grups de l’oposició, uns regidors que critiquen al govern que no hagués continuat amb l’interventor que hi havia en l’anterior mandat. El portaveu de Convergència i Unió, Enric Nolis, creu que s’han fet massa “moviments” i que això genera “inseguretat”.