Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’ANC de Tiana es prepara per a l’alternativa a la consulta del 9-N

Tiana torna a recollir signatures per la independència de la mà de l’Assemblea Nacional Catalana a Tiana. La campanya “signa un vot per la independència” es farà a uns 700 municipis de Catalunya. És la segona vegada que l’ANC organitza aquest esdeveniment i a Tiana, per exemple, ja han aconseguit 1700 firmes. Ara tenen l’esperança de poder convèncer o arribar a més persones. Des de l’assemblea territorial asseguren que sempre han tingut molt bona rebuda per part de la ciutadania tianenca. La recollida de signatures forma part del full de ruta que prepara l’ANC per si, finalment, la Generalitat de Catalunya no pot convocar la consulta, sobre la independència, del 9 de novembre. En aquest cas, l’Assemblea podria entregar aquest suport ciutadà al president perquè declarés unilateralment la independència de Catalunya. “Per les declaracions que fan (des de Madrid) podem endevinar que no es farà la consulta, a continuació vindrà la preparació de la llei de les consultes i suposem que l’aturaran: per això hi ha el nostre pla alternatiu”, ha explicat el representant de l’ANC a Tiana, Ricardo González, que ha afegit: “Nosaltres volem consultar a la gent, que decideixi la gent el que ha de ser”.

 

Aquesta campanya se celebrarà aquest cap de setmana, entre el dies 22 i 23 de març. Hi haurà parades situades a diferents punts del municipi.

 

La campanya ha rebut un ampli suport de l’Ajuntament de Tiana

El ple municipal del mes de març ha donat un suport, gairebé per unanimitat, a aquesta campanya de l’ANC a Tiana. Tot i que des de l’assemblea demanaven la sala de plens com un dels espais per recollir firmes, el ple finalment ha decidit que es posés aquest punt a la Plaça de la Vila. “Es tractava d’implicar l’Ajuntament perquè a la llarga serà una de les eines que tindrem per aconseguir la consulta. Francament ens hagués agradat estar a la sala de plens”, ha explicat el President de la Junta del Maresme Sud de l’ANC, Jaume Montreal.

 

CiU Tiana desitja que “torni a ser una data important”

Convergència i Unió de Tiana ha celebrat que Tiana, com a municipi de l’Associació de Municipis per la Independència, torni a organitzar aquesta campanya. “Com a grup impulsor, a més de la resta de grups, volem que aquesta torni a ser una data important i que tornem a tenir l’èxit que hem tingut en d’altres ocasions”, ha dit el portaveu del grup, Enric Nolis.

 

Els regidors de CiU s’han mostrat convençuts que el referèndum del dia 9 de novembre es convocarà. Asseguren que des dels municipis també treballaran perquè es faci. Enric Nolis, a més, ha animat els regidors del consistori tianenc a signar el seu vot per la independència.

 

Tiana Decideix

Abans del naixement de l’Assemblea Nacional Catalana, amb les consultes sobre la independència que es van celebrar a diferents municipis de Catalunya, l’any 2009, i que van tenir com a punt de partida la d’Arenys de Munt, Tiana va crear l’entitat “Tiana Decideix”. Amb l’aparició de l’ANC, els membres de l’entitat han decidit incorporar-se com a assemblea territorial.

 

L’entrevista de l’informatiu de Ràdio Tiana

A l’inici d’aquesta notícia pots escoltar l’entrevista de ràdio que l’informatiu de l’emissora municipal ha fet amb dos dels membres de l’ANC a Tiana.