Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les vedelles de Ca l’Andreu es tornen a escapar

Les cinc vedelles de Ca l’Andreu que van portar amb el toro fugisser que va estar amagat al bosc de Montornès del Vallès 8 mesos, s’han tornat a escapar. Avui les han trobat a Can Masdeu.

Han aprofitat que ahir van desactivar el pastor elèctric per fer un tancat pels senglar i han sortit de passeig. Demà estava previst que els tècnics tornessin activar el filat elèctric però “no s’han pogut esperar ni un dia per fer la sortideta” diu en Francesc Giró, propietari de les vedelles.

coca-cola 044

Fa prop de dos mesos que les vedelles estan soles. El 8 d’octubre van capturar el toro i el van tornar d’on va venir, a l’Empordà. Es va escapar dos cops i va estar 8 mesos campant per les seves entre Tiana i Montornès del Vallès.  La intenció de Francesc Giró és portar-ne un altre per fer criar les vaques de l’Albera. De fet, la intenció és mantenir aquesta raça en perill d’extinció, que serveix per netejar el bosc quan pasturen per la muntanya i fa una bona feina contra els incendis.

coca-cola 037

La setmana que ve l’amo de Ca l’Andreu ja tindrà els permisos per portar el nou toro. Avui, té feina a fer tornar a casa les vedelles.