Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tothom podrà gaudir del jardí de la “Delfina”

Les obres a la part alta del carrer Sant Cebrià ja estan molt avançades. En aquest moment s’està treballant en l’enllumenat dels voltants de casa la “Delfina” i en els bancs que s’hi posaran. Uns bancs de “donaran la nota imaginativa a l’espai”, segons explica el govern. Seran de diferents colors.

carrer sant cebrià delfina (7)

S’ha fet un sanejament de l’estructura exterior de la vivenda, s’ha enjardinat la zona, amb la conservació de les moreres, i s’ha repicat el mur per deixar-lo a “pedra vista”. A més, hi haurà una escala que connectarà aquest jardí amb l’aparcament del costat de l’església.

Tant la casa com el seu entorn, en l’actualitat, són propietat de l’Ajuntament de Tiana i estaven tancats. Ben aviat serà un espai obert a tothom. L’alcaldessa, Esther Pujol, creu que el poble ha guanyat un indret important del centre.

 

carrer sant cebrià delfina (2)

El que quedarà pendent és saber si aquesta casa es convertirà, en un futur, en una dependència municipal. Per fer-ho s’ha de seguir una normativa tècnica i de seguretat. Tot això comportaria una inversió “molt forta”, segons l’alcaldessa. Aquest projecte es podria plantejar de cara un proper mandat.

 

Finalment, aquesta ha estat la manera de mantenir en peu una casa que forma part del casc antic de Tiana. Un fet que Esther Pujol valora positivament, després que el pas del temps deteriori alguns edificis.

 

L’altra casa que l’Ajuntament vol conservar és Can Riera, també propietat municipal. Algunes parets d’aquest edifici es troben en una situació força delicada. Gràcies a una subvenció de 70.000 euros de la Diputació de Barcelona es podran fer algunes millores.