Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Trobada gegantera per celebrar els 20 anys dels gegants de Tiana

Lu Nostru és doblement tradició: per la cultura catalana que sempre exhibeix i perquè ja s’ha convertit en un clàssic de la festa major tianenca. Enguany, celebrava una fita molt important: els 20 anys de la Novícia i el Cavaller.

És per això que, amb els gegants de Tiana com a protagonistes de la jornada, Lu Nostru ha volgut celebrar una petita trobada gegantera. Els gegants d’Alella, Teià, Premià de Dalt i la Faràndula de Badalona han volgut estar a la vila per participar d’aquest aniversari.

A dos quarts d’onze del matí, les colles han plantat els seus gegants i gegantons a la plaça de l’Església, des d’on el Cavaller i la Novícia han liderat la cercavila fins a la plaça de la Vila.

Un cop arribats a la plaça, la cobla Maricel estava llesta per acompanyar amb el seu so tant els balls dels gegants com la ballada de sardanes. Entre ball i ball dels gegants, els sardanistes sortien a la pista.

Els sardanistes han acabat amb una sardana de germanor al ritme de la cobla “Tiana”, i els gegants amb un ball on han participat tots.

Per acabar, s’han repartit repliques en miniatura dels gegants de Tiana entre les colles que han assistit a Lu Nostru. També s’ha entregat una a l’Eduard Casals, dels Grallers de l’Alcalde, que fa tres dècades que desperta al poble amb les Matinades del diumenge de Festa Major.