Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un aplec que no s’atura

Ni el mal temps ha pogut aturar la festa de l’Aplec de l’Alegria. Aquest Dilluns de Pasqua desenes de tianencs han seguit la tradició d’aquesta data. Al llarg del matí i del migdia han anat passant per l’Ermita: tant els que preferien la Missa, les sardanes o menjar la coca beneïda.

Captura de pantalla 2014-04-22 a la(s) 10.11.19

 

Una de les activitats que ha tingut més èxit ha estat, però, la de ballar. Aquesta és la tradició més popular i el que arreplega a més persones. Des de l’organització, els Amics de la Sardana de Tiana valoren que aquesta trobada continuï sent un èxit al poble. Ho ha dit la seva presidenta, Rosa Maria Mascorda.

 

Captura de pantalla 2014-04-22 a la(s) 10.11.00

Dues sardanes completes han ocupat la plaça. I és que el sol, que finalment s’ha deixat veure a Tiana, ha animat les famílies a pujar.

 

El Mossèn content amb l’assistència

L’èxit d’aquest aplec també l’ha valorat el Mossèn de Tiana. L’origen d’aquesta celebració és bàsicament religiós. Joan Ballús, la setmana passada, lamentava que aquesta tradició s’estigués perdent amb els joves. Després d’aquest Dilluns de Pasqua, però, s’ha mostrat més content.

 

Captura de pantalla 2014-04-22 a la(s) 10.10.41

Ballús ha explicat que quan ell ha marxat de l’Ermita de l’Alegria encara hi seguien pujant famílies. El Mossèn, en un principi preocupat perquè plovia, diu que quan ha arribat a l’Alegria ha deixat de ploure.

 

Imatge: Guillem Cuní

 

Vols veure el vídeo de l’Aplec de l’Alegria? Clica aquí