Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un centenar de mares i pares s’uneixen per exigir un servei de Pediatria adequat per Tiana

Un centenar de pares i mares de Tiana s’han unit per exigir que el municipi compti amb un servei de Pediatria adequat a les necessitats actuals. Ho han fet després de gairebé 2 mesos i mig sense cap professional que hagi atès amb regularitat i formalment les necessitats que es plantegen diàriament. La Laura Vives és una de les mares que forma part d’aquesta reivindicació veïnal:

 

Però tal com expliquen en un comunicat, el servei porta funcionant de manera precària des de fa més de 10 anys. Denuncien que l’empresa que gestiona el Consultori Local de Tiana, Badalona Serveis Assistencials, no s’ha fet càrrec ni de les baixes que, de forma puntual o més continuada, han agafat els dos pediatres titulars amb qui comptava el consultori, ni ha cobert la vacant després de la jubilació de la Dra. Amor.

“Un fet que ha generat situacions alarmants en la desatenció que suposa en els nens i nenes, però sobretot en els nadons del poble i les seves famílies. És més, hem passat de disposar de dos pediatres a tenir-ne un en un poble que creix i que per tant també, se suposa, que augmenta la seva població”, asseguren a l’escrit.

És per això que la seva demanda principal busca recuperar els dos pediatres titulars al municipi, que atenguin de forma diària els seus fills i filles i que no hagin de dependre del CAP de Montgat per a ser atesos. També volen que l’Ajuntament revisi el contracte que té amb Badalona Serveis Assistencials i, en cas que no atenguin el servei pel qual se l’ha contractat, que el consultori passi a formar part de la xarxa de l’ICS.

El passat dimarts, la Laura Vives, juntament amb un grup de pares i mares, van assistir a una reunió amb l’Ajuntament per traslladar-los aquestes reivindicacions:

 

També van posar altres temes sobre la taula:

 

La Laura explica que han rebut el suport del consistori:

 

Ara, han iniciat una campanya de recollida de signatures per buscar més suport a la seva causa. Des del passat dimecres, qualsevol tianenc o tianenca que ho vulgui ho podrà fer anant fins a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà:

 

La Laura recorda que qualsevol vilatà que tingui algun problema amb el servei del Consultori Local de Tiana pot demanar el full de reclamacions per reflectir les seves queixes:

 

Segons dades de l’Idescat de 2018, Tiana té una població de 8.709 persones, entre les quals 1.510 són infants de 0 a 14 anys.