Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un centenar de persones assisteixen a la presentació de “Km.0”

La plataforma ciutadana “Km.0” s’ha presentat aquest dissabte de manera oficial als veïns de Tiana. Ho ha fet a la Sala Albéniz en un acte on hi han assistit un centenar de persones. Aquest col·lectiu ha explicat com funcionarà el procés participatiu que engeguen a partir d’ara per definir el programa d’un futur partit, la seva llista i el seu candidat a alcalde.

Les jornades de treball obertes a tots els tianencs començaran el 31 de gener i es repetiran el 28 de febrer i el 14 i el 28 de març. Cada dia es faran dues sessions on es tractaran diferents temes que giren al voltant de 4 eixos temàtics: serveis a les persones, territori i sostenibilitat, viu Tiana i serveis a les persones.

Aquestes sessions serviran per plantejar idees que es definiran en propostes concretes a les assemblees que se celebraran entre jornada i jornada. Unes trobades que també seran públiques i que establiran quins són els objectius prioritaris i viables. A la última assemblea, s’escolliran també la llista de candidats i l’alcaldable.

De moment, un centenar de tianencs s’han apropat a la presentació del partit. Una xifra que un dels membres de “Km.o”, Xavier Bonet, valora com un èxit però espera que es repeteixi a les jornades de treball.

 

El periodista Isaac Salvatierra, membre de “Km.0”, ha explicat que “volen que aquesta sigui la plataforma més curta de la història” perquè s’hauria d’acabar el 24 de maig amb les eleccions municipals. Tot i així, asseguren que és un projecte ambiciós pel poc temps que tenen i que, malgrat que el seu objectiu es crear un partit amb cara i ulls, potser no poden constituir una candidatura.

 

En el cas de no tenir candidatura pròpia o de no accedir al consistori, la plataforma “Km.0” assegura que continuaria constituïda com a “eina perquè el poble pugui fer política” i que faria arribar a l’Ajuntament de Tiana les diferents propostes que es derivin de les jornades de treball i les assemblees.  D’altra banda, es faria un seguiment per saber si aquestes es compleixen.

Les propostes que vagin sortint es podran conèixer minut a minut a la web de la plataforma ciutadana i es preveu que a principis d’abril ja es tingui el programa complet, les candidatures i l’alcaldable.

 

Adhesió de Gent pel Progrés

Ferran Pascual, actual regidor de Gent pel Progrés, va assistir a la sessió de presentació de “Km.0” i va valorar molt positivament la naturalesa del projecte. En el torn de paraules posterior i en representació del seu partit, el regidor va obrir la porta a “participar en una candidatura més àmplia”.

Des de la plataforma ciutadana, asseguren que ells estan oberts a tothom que es vulgui afegir i que seria “estrany” presentar-se amb dues candidatures que representin unes mateixes idees. Així ho ha dit l’Isaac Salvatierra.

 

“Km.0” qüestiona l’actual govern

Durant la presentació, Isaac Salvatierra ha assegurat que “l’alcaldessa és cada vegada més vertical en una societat que s’està tornant horitzontal” i que, per això, es necessita un govern municipal que escolti més als ciutadans. A més, la plataforma ha volgut fer referència a les paraules del secretari de comunicació del PSC sobre el seu lema “Es busca alcalde”. Els membres de “Km.0” han volgut recordar que, segons la definició de la Gran Enciclopèdia Catalana, el substantiu alcalde és tant masculí com femení i que, per tant, també inclouen l’opció d’una alcaldessa.