Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Rafael Burgos segueix la comissió sobre el cas Pujol

El periodista Rafael Burgos ha seguit de ben a prop algunes sessions de la comissió d’investigació sobre el frau fiscal i la corrupció política del Parlament, també coneguda com a comissió sobre el cas Pujol. Ho ha fet com a col·laborador de la revista cultural i política “El viejo topo”. Una experiència molt interessant pel tianenc, que aquest 2014 ha publicat un llibre sobre la corrupció a Catalunya: “Crema Catalana”.

 

Una de les sessions que ha seguit ha estat l’última que s’ha celebrat, molt enfocada al cas Pujol. En aquest cas ha coincidit amb l’exfiscal en cap de Barcelona i anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo. Ell va opinar que l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, podria haver practicat un “buidatge” de les arques de Banca Catalana i que aquests fons desviats podrien format part de la fortuna que ha amagat en paradisos fiscals durant dècades. En aquest sentit, ha instat la jutgessa de Barcelona que investiga el frau fiscal a demanar el sumari del cas Banca Catalana, que va arxivar-se de forma polèmica després d’una votació dels magistrats de l’Audiència de Barcelona. A més, segons Jiménez Villarejo, Pujol va tenir consellers als seus diversos governs que s’haurien aprofitat del càrrec per benefici propi.

Les informacions que van sortint d’aquestes sessions són importants segons el periodista tianenc.

 

Rafael Burgos havia estat proposat per declarar com a expert davant la comissió d’investigació sobre el frau fiscal i la corrupció política. Finalment, però, no va ser escollit en la votació i hi ha pogut assistir com a periodista.