Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Talentis”: un centre que vol cobrir les mancances del sistema educatiu

La tianenca Marta Closas obre ‘Talentis’, una escola amb activitats que busquen potenciar les virtuts específiques de cada nena o nen. Afirma que en els seus 25 anys com a docent de Secundària ha vist com molts i moltes alumnes arriben totalment desmotivats a l’adolescència, coneixent molt millor les seves mancances que els seus talents. Així ho explica:

 

A partir de diversos tallers i assignatures optatives que va poder impartir a Secundària, com ara un taller de curtmetratges i un altre d’escriptura creativa, es va adonar que quan els coneixements passaven per l’emoció, la retentiva i motivació dels alumnes era molt més gran. Va ser així com va començar a interessar-se per la teoria de les intel·ligències múltiples i l’ABP (Aprenentatge Basat en Problemes). Closas parla així de la necessitat d’un centre com Talentis:

 

L’eslògan de Talentis, “l’emoció d’aprendre”, fa referència a aquesta voluntat que l’aprenentatge passi pels sentits mitjançant l’experimentació, l’autonomia i el repte. Closas ens explica que per despertar aquesta excitació, més enllà dels cursos, el centre ha adaptat també els espais en què es donaran. Així ho explica:

 

Les “Mystery box”, el coneixement en forma de room escape

Els centre -ubicat a Badalona- ofereix quatre mòduls d’activitats: escola de cinema, escriptura creativa, expressió corporal i ‘mystery box’. Aquesta darrera activitat és un dels plats forts del centre, ja que ha estat íntegrament ideada per l’equip de Talentis. Closas ens explica que seria comparable a un room escape, on hi ha una narrativa darrera, però que dura 5 sessions. Per resoldre’n tots els enigmes, els nens i nenes han d’aplicar coneixements de diversos àmbits. Així ho explica:

 

Talentis, situat al número 104 de l’avinguda Martí Pujol de Badalona, farà la seva inauguració aquest divendres 6 d’octubre de 18h a 20h. S’hi podrà fer un tast d’algunes de les activitats que s’ofereixen. Marta Closas acaba convidant al centre no només a pares i mares que busquen propostes interessant pels seus fills, sinó a noies i nois amb ganes d’experimentar i posar-se a prova.