Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un conte per difondre l’educació emocional

Nova proposta local per aquest Sant Jordi: la Maria Creu Royo, mestra tianenca en actiu, acaba de publicar un conte per a infants de 3 a 7 anys destinat a fer pedagogia sobre l’educació emocional. És “En Pep i l’Adela. De la tristesa a l’alegria”, i el presenta aquest divendres 20 d’abril, a un quart de sis de la tarda, a l’escola Lola Anglada.

La Maria Creu explica que aquest no és un conte qualsevol. Primer de tot, va acompanyat d’una guia didàctica, que ajuda a explicar què és la tristesa i l’alegria i com es poden treballar:

 

La Maria Creu fa 29 anys que és mestra en actiu. És professora d’Educació infantil a l’escola Can Parera, de Montornès del Vallès. Allà s’està implementant l’educació emocional dins del currículum, des de P3 fins a sisè de Primària.

Aquesta mestra defineix l’educació emocional com la millora del benestar personal i comunitari de les persones. Pensa que l’educació emocional hauria d’instaurar-se entre els infants des de ben petits. Per aquest motiu, és una de les monitores que condueix l’extraescolar d’educació emocional a l’escola Lola Anglada. Ella s’encarrega dels nens i nenes de P3, P4 i P5:

 

A més a més, juntament amb la guia didàctica, que es pot descarregar per Internet, al conte també s’inclouen 6 cançons, composades pel músic Carles Ridao:

 

Però això no és tot. Si ho demanes, et poden confeccionar uns ninos-titella d’en Pep i l’Adela, els cargols protagonistes de la història. La Maria Creu explica que no és gratuït que els protagonistes siguin aquests animals:

 

L’escriptora explica que ha posat en pràctica la pedagogia del conte a l’extraescolar que fa aquí, al Lola Anglada:

 

Seguint la idea del llibre, no només el va llegir en veu alta sinó que també van escoltar les cançons que l’acompanyen:

 

Ara mateix, la Maria Creu Royo té un projecte en ment que espera que es materialitzi aviat: fer un llibre d’educació emocional destinat a les famílies i als adults.

De moment, tots els beneficis de “En Pep i l’Adela” aniran destinats a l’hospital Sant Joan de Déu, per la recerca del càncer infantil.