Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Emoció i agraïment a Tiana dels familiars de presos polítics

Aquest dijous s’ha donat a conèixer a Tiana l’Associació Catalana pels Drets Civils. L’entitat, fundada fa uns mesos, té com a objectiu sumar suport de tot tipus, però especialment anímic i econòmic, als presos i preses polítics catalans i als càrrecs polítics que són a l’exili, arran de la resposta del poder polític i judicial espanyol al procés independentista.

La Sala Albéniz era gairebé plena quan, poc després de les 8 del vespre, l’acte començava. Ho feia projectant imatges dels actes de les accions de suport a aquestes persones que s’han fet els darrers mesos a Tiana. Lluís Neira, en nom d’Òmnium Tiana, donava la benvinguda als 3 familiars de presos i exiliats que presidien l’acte. Eren Esther Cuixart, germana de Jordi Cuixart, Ferran Civit, company de Meritxell Serret, i Francesc Riera, cunyat d’Oriol Junqueras.

També hi va ser, però a la platea, el pare de Jordi Cuixart, Antoniu Cuixart, que va rebre una tancada ovació del públic poc abans d’acabar que el va emocionar. Ell mateix explicava, en finalitzar l’acte, la importància d’anar fent explícit el suport ciutadà a les persones preses i exiliades:

 

Aquest dijous mateix, en Jordi Cuixart, des de la presó de Soto del Real, havia dit això, explica el seu pare:

 

Un altre familiar convidat a l’acte,  en Francesc Riera, explicava en finalitzar que tots els presos polítics tenen clar que n’hi ha per estona. Malgrat això, va dir, el suport que reben els fa estar sencers:

 

Hi va haver altres moments emotius en l’acte, en què Montse Oller i l’actor Òscar Intente van recitar poemes, respectivament de Martí i Pol, de Bertolt Brecht i d’Apel.les Mestres. També van intervenir-hi els músics de Tiana Noè Escolà i Marc Vila.

Gairebé al final, els presents van poder escoltar un missatge gravat especialment per aquets acte des de Brussel.les per l’exconseller a l’exili Toni Comín.