Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un pas més d’un govern “transparent”, segons l’alcaldessa

“Qualsevol govern té la obligació d’oferir el màxim d’informació possible i fer-ho amb qualitat”. Són les declaracions de l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, sobre l’arrencada del nou portal de “transparència” de l’Ajuntament. Segons Pujol, s’ha treballat per oferir, als ciutadans, un “accés amable i organitzat” de tota la informació pública. El nou portal és, tal i com afirma l’alcaldessa, “una eina més” de “transparència”.


 

“No ho fem per obligació, nosaltres hem estat un govern transparent”

Imatge de l'alcaldessa al web municipal
Imatge de l’alcaldessa al web municipal

Aquest apartat del web municipal ha estat mesos “en construcció”. Esther Pujol ha explicat a Ràdio Tiana que el seu govern ha “prioritzat altres mesures més urgents”. S’ha referit, per exemple, a la reducció del deute de l’Ajuntament: amb el pagament als proveïdors o a l’empresa de neteja “Fomento de Construcciones y Contratas”. En aquest moment assegura que tenen la “tranquil·litat” per poder engegar projectes nous, com aquest. Tot i això, ha destacat que la “transparència” ha format part del seu govern al llarg de tot el mandat. Creu que les “audiències públiques” celebrades en són un exemple.

 

L’alcaldessa també ha recordat que fa un any es va aprovar, des del ple municipal, la creació de la comissió redactora del codi ètic. Aquesta està formada per tots els grups municipals i és l’encarregada d’escollir els temes que s’han d’explicar a la ciutadania. A banda, ha mencionat la informació que es publica des dels mitjans de comunicació de l’Ajuntament, com la revista Tiana’t.

 

Aquest 2015 també ha nascut l’Observatori Ciutadà Municipal. Una entitat que, segons els seus impulsors, “vetlla per la transparència dels pressupostos municipals”. Esther Pujol ha afirmat que des de l’Ajuntament s’ha convocat aquest grup de tianencs i tianenques per informar-los sobre la posada en marxa del portal de “transparència”. “Espero que facin una aportació positiva”, ha dit.