Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Advocat gratuït a l’Alt Maresme per evitar perdre l’habitatge

Els veïns de les 12 localitats que formen part del partit judicial d’Arenys de Mar, com Calella, Pineda de Mar, Sant Pol de Mar o Sant Iscle de Vallalta, ja disposen del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge. És un servei gratuït que els pot ajudar a evitar la pèrdua de la seva residència habitual. Està pensat per aquelles persones que estan en risc de perdre casa seva per no poder fer front el pagament de la hipoteca o per haver estat avaladors d’habitatges que estan en situació d’impagament.

Les famílies que siguin derivades cap aquest servei seran entrevistades per un advocat especialitzat. El lletrat, després d’estudiar el cas, farà una proposta de modificació de les condicions del deute.  Després serà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya qui s’encarregarà de la mediació amb l’entitat financera corresponent.

 

El SIDH

Aquest servei es presta, amb cita prèvia, des de l’Oficina Comarcal de l’Habitatge del Consell Comarcal o des de l’Oficina d’Habitatge d’Arenys de Mar. S’hi pot accedir, també, a través de les oficines de serveis socials dels diferents ajuntaments.

El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge ha nascut de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, els ajuntaments, el Consell Comarcal i el Col·legi d’Advocats.