Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un perfum creat pels tianencs i tianenques, el Perfum de la Pau

La tianenca Esperança Cases, Mestra Artesana Perfumista d’El Jardí Secret, ha organitzat un taller de perfumeria artística natural amb motiu de la Setmana Internacional d’Educació Artística. S’hi pot assistir des d’avui dimarts 24 fins al divendres 27 de maig, a qualsevol hora entre les 16:30 h i les 19:30 h, a la Sala d’Exposicions del Casal. Entre tots podrem crear el Perfum de la Pau.

L’any 2011, la UNESCO va declarar la quarta setmana del mes de maig com a Setmana Internacional d’Educació Artística, amb l’objectiu d’augmentar la conscienciació de la comunitat internacional sobre la importància de l’educació artística. Des d’aleshores, anualment se celebren una sèrie d’activitats artístiques arreu del món en aquesta data. A més, cada any, la Setmana Internacional d’Educació Artística segueix una temàtica diferent, enguany el tema escollit és la pau. En aquest context, l’Esperança Cases ha volgut sumar-se a la iniciativa amb un taller a Tiana:

 

Per aquest motiu, l’Esperança ha decidit organitzar un taller-experiència de perfumeria artística natural en què els assistents crearan el Perfum de la Pau. Tothom qui vulgui hi pot participar de manera gratuïta. Consisteix a triar quines olors, de les quals proporciona l’Esperança, ens fan pensar, sentir o reflexionar sobre la pau i introduir-ne unes gotes de cadascuna en diferents flascons, alhora que aprenem sobre la perfumeria artística:

 

Així doncs, tal com explica l’Esperança, serà una construcció comunitària. Després d’aquesta setmana de taller, en què cada persona haurà afegit la seva fórmula olfactiva de la pau als diferents flascons, l’Esperança s’encarregarà de macerar el perfum que hagin creat entre tots els assistents per acabar-lo de forma professional. El resultat serà un Perfum de la Pau popular, compost en comunitat amb les olors triades per tots els tianencs i tianenques.

Però, segons explica l’Esperança, un perfum triga entre vuit mesos i un any en estar completament acabat. Per això, per poder olorar el resultat definitiu del Perfum de la Pau caldrà esperar un temps. Així doncs, durant la Setmana Internacional de l’Educació Artística de l’any vinent, l’Esperança repartirà una mostra del Perfum de la Pau 2022 a totes aquelles persones que hagin participat en el taller durant aquesta setmana:

 

Per poder participar en la creació del Perfum de la Pau és imprescindible signar una autorització de drets d’imatge. Aquesta autorització és necessària per a la difusió del contingut del taller, un fet clau per contribuir a la conscienciació ciutadana sobre la importància de l’art. Que és justament un dels objectius de la iniciativa.