Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un retrat de la corrupció a Catalunya

L’escriptor tianenc Rafa Burgos ha publicat un llibre que pretén apropar-se al tema de la corrupció a Catalunya amb una petita dosi d’humor i ironia. A “Crema Catalana: amiguismo, corrupción y otras miserias” el periodista fa un repàs a casos coneguts per tothom com l’ITV, el Palau i el Pretòria  però també dedica capítols a altres sectors més propers als ciutadans com el dels peatges o el Barça.

 

L’objectiu inicial que persegueix aquesta publicació és informar als ciutadans sobre els mals hàbits que es donen a la política davant la manca de periodisme d’investigació que Burgos considera que hi ha en aquest país. Un procés d’anàlisi que ha fet estirant del fil fins descobrir fenòmens comuns entre els casos, com la connivència entre partits.

 

Tot i així, amb aquest anàlisi Burgos vol fer que el lector també reflexioni sobre les petites corrupteles que cometen les persones al nostre voltant i intenti canviar el seu entorn més proper.

 

El periodista tianenc ha assegurat que “Crema Catalana” ha despertat alguns sectors que li han fet pressió per saber d’on havia tret les dades i afirma que no sap si aquest treball tindrà alguna “conseqüència laboral” per ell.

 

El llibre es va presentar el 9 de setembre a la Biblioteca Can Baratau de Tiana i fins Nadal es mourà per molts altres municipis com Badalona, Argentona, Mataró o Sabadell. Rafa Burgos està molt content per la bona acollida que està tenint de moment. Un èxit que atribueix a què la sàtira ho ha fet més atractiu.