Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un torneig de Korfball autogestionat

Aquest diumenge l’escola Lola Anglada ha estat l’escenari d’un nou partit de korfbal. La Federació Catalana de Korfball i l’Ajuntament de Tiana treballen des de l’any passat per introduir aquest esport al poble. Tiana ja ha acollit competicions nacionals de korball al poliesportiu municipal i l’any passat, fins i tot, s’hi va fer un clínic per animar els més joves a practicar-lo.

Aquest any s’ha anat un pas més enllà i s’ha començat a practicar l’esport a les classes d’educació física de 5è i 6è, tant a l’escola Lola Anglada com a la Tiziana. La culminació d’aquest projecte ha estat el torneig que s’ha celebrat aquest diumenge al Lola Anglada.

Foto: Buzzer beater

Un dels punts interessants del torneig és que els nens i nenes participants han estat també àrbitres, gestors de la taula de puntuacions i de la classificació. Manuel Rosa, director tècnic de la federació catalana de korfbal, ens explica com han muntat el torneig i destaca l’important paper dels infants en el transcurs del torneig, més enllà de jugar els partits.

 

El paper d’en Manuel Rosa aquestes últimes setmanes ha estat el d’explicar les normes del joc als estudiants i facilitar la feina als professors d’educació física per poder ensenyar com es practica aquest esport. Per aquesta raó, els participants ja tenien una idea de com jugar i són capaços de seguir les normes sense cap problema.  La Nora i en Quim, dos d’aquests infants, ens ho expliquen.

 

 

Però el torneig no havia de ser aquest diumenge, el 15 d’abril, sinó el passat, el dia 8. La pluja ho va impedir i es va ajornar. Com ens explica la Marta Martorell, coordinadora del Consell d’Infants de Tiana, les afectacions a les inscripcions han estat mínimes i la poca gent que ha faltat als equips ha pogut ser substituïda sense problema.

 

Pares i mares han deixat una reflexió interessant: les instal·lacions de les escoles podrien aprofitar-se molt més amb jornades com la d’aquest diumenge. L’Elionor Camas, mare d’un dels nens que hi participava, feia aquesta reflexió.

 

El torneig de korfbal forma part del repte “igualtat kids”, dins els actes per la igualtat que organitza l’Ajuntament.