Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Un xef a la nevera” és una de les novetats del Tast Tiana 2015

Les aplicacions i la nova tecnologia formen part de l’univers diari de molta gent. I aquest any també del Tast Tiana. “Un xef a la nevera” és l’App que ha creat l’il·lustrador tianenc Mario Tarragó amb la col·laboració de la cuinera Ana Torrontegui. Si tens molts aliments a la nevera i no saps què fer per dinar, l’App “Un xef a la nevera” t’ho dirà. Mario Tarragó explica com funciona.

 

L’il·lustrador assegura que, de moment, no hi ha cap altre App de cuina com aquesta. Mario Tarragó no es dedica a fer aplicacions de mòbil però un dia quan se’n anava a dormir se li va ocórrer aquesta idea.

 

Per dur a terme el projecte, Mario Tarragó va contactar amb la cuinera Ana Torrontegui, especialista en alimentació natural i energètica. Ella l’ha ajudat en la creació de les receptes. Tarragó assegura que són plats “bàsics”. De moment, “Un xef a la nevera” tindrà 100 propostes culinàries però tenen la intenció de fer-ne 1.000. El cap de setmana del Tast Tiana inauguraran l’aplicació de mòbil pels Android i un mes després per l’Iphone. Tarragó creu que és un bon dia per “tastejar l’aplicació”.

Aquesta no és l’única novetat de la mostra gastronòmica. Aquest any el Tast, que es feia dissabte al migdia, serà un Tast/vermut i Most infantil amb vins de la DOAlella. D’aquesta manera grans i menuts podran gaudir de l’activitat. Mentre uns tasten el vi amb la panxa plena, els altres gaudiran del Most.

El diumenge també arrenca amb novetats. Aquest any hi haurà la presentació de la cervesa artesana d’Artús Brewery amb dues modalitats diferents. La primera és l’A.P.A (American Pale ale), que és una cervesa amb “notes dolces lleugerament afruitades dels malts i el llevat, retrogust d’amargor moderada amb notes cítriques i aroma de flor de llúpol”. La segona que presenten és diu Dry Strout (Cervesa Negra d’estil irlandès), “elaborada amb 5 tipus de malta diferents”. A la tarda, la Xerrada Gastronòmica serà sobre la celiaquia, gluten i gastronomia.

La mostra gastronòmica comptarà amb la participació de vuit cellers, entre els que destaquen: Quim Batlle, Alta Alella, Can Parxet i Mas Pellicer. Vuit restaurants també seran partícips de la fira d’enguany, que són: Can Roca, l’Avi Mingo, Mas Corts i la Caseta del Mas Corts, Mas Blanc, Les Terrasses de Sant Romà, el Tirati Tiriti, el Casal de Tiana i el Club Casino de Tiana. El toc més dolç de la fira el donaran, un any més, la pastisseria Aixelà i el forn Solà i Xocopau.

Per primera vegada, la fira tindrà la Botiga del Tast Tiana. Tothom qui vulgui podrà comprar els vins o caves que ofereixen els cellers de la DOAlella que hi participen. El davantal de la fira també estarà en venda.

La setena mostra gastronòmica del vi de Tiana se celebrarà els propers 12,13 i 14 de juny. Qui vulgui estalviar-se cues, aquest any podrà comprar els tiquets dies abans a les oficines de l’Ajuntament. Consulta el programa del Tast Tiana 2015 aquí.