Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una cita ineludible pels aficionats al vi de la terra

El consorci DO Alella ha organitzat per cinquè any consecutiu una celebració on el protagonista és el vi produït a la zona del Maresme: la setmana del vi DO Alella. Aquest esdeveniment es basa en 70 propostes vinícoles que tindran lloc des del 19 de setembre fins al 5 d’octubre a uns 20 municipis de la comarca, on s’inclou Tiana.

Durant aquest temps hi ha previstes degustacions de vi i visites a cellers però, segons el president del consorci DO Alella, Andreu Francisco, també s’ha intentat donar-li un aire diferent incorporant activitats més culturals. Una feina on han contribuït restaurants i altres empreses privades i institucions públiques.

 

La setmana del vi va començar el divendres passat amb la xerrada inaugural d’un tianenc, Quim Batlle. A Tiana, es farà una visita guiada al seu celler el dissabte 27 de setembre a les 10 del matí. L’altra activitat es farà una mica més tard al mateix espai i el mateix dia, on la perfumista Esperança Casas ensenyarà als assistents com fer fragàncies amb el raïm de les vinyes. El dissabte 4 i el diumenge 5 d’octubre es repetirà la visita a Quim Batlle. Totes aquestes activitats, segons Andreu Francisco volen apropar als maresmencs un producte molt proper però que a vegades desconeixen.

 

En aquest sentit, el president del consorci DO Alella assegura que el que ofereixen no és només vi de la terra sinó “experiències del món que l’envolta”. Una fórmula que, segons Andreu Francisco, els hi ha funcionat des de la primera edició.

 

Així doncs, els aficionats al vi de la terra i els que volen aprendre més sobre ell o el volen conèixer per primera vegada poden apropar-se a qualsevol de les activitats d’aquesta setmana del vi que se celebra un cop l’any a la comarca del Maresme.

Per consultar el programa complet de la setmana del vi DO Alella cliqueu aquí.