Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una comunitat islàmica de Badalona porta l’Ajuntament als jutjats per haver-los tancat el local

La Comunitat Islàmica Al-Riduan de Badalona portarà davant els tribunals el tancament del seu local del barri de La Salut per part de l’Ajuntament. Segons el seu president, Rachid Hadad, el tancament és “il·legal” perquè el centre tenia “tots els papers en regla”. El govern municipal, però, entén que l’activitat del local no s’adiu amb els usos permesos. La comunitat lamenta el “maltractament sistemàtic” de l’Ajuntament cap al col·lectiu musulmà i titlla el govern del PP de “manca de sensibilitat” i de no col·laborar amb la “integració positiva” dels veïns forans. Hadad adverteix que amb el tancament del local es deixen al carrer més de 150 nens amb els que la comunitat feia treball social.

La comunitat explica que va llogar el local d’un antic bar del barri de La Salut l’octubre de 2014 i que el mes següent va notificar a l’Ajuntament el canvi d’ús, per destinar-lo a espai cultural. També van tramitar la corresponent llicència d’obres per fer fer-hi les adaptacions necessàries, expliquen.

L’Ajuntament de Badalona, per la seva banda, al·lega que el local es va precintar perquè l’activitat que s’hi desenvolupava era la d’una madrassa -escola religiosa islàmica- per a la qual no tenia el permís pertinent. La Comunitat Islàmica de Badalona Al-Riduan insisteix en que al local s’hi feia “treball social” amb més de 150 nens i 80 dones: “No era un lloc de culte”.

Des de l’entitat lamenten el “menyspreu i desconsideració” del consistori cap a determinats col·lectius de veïns forans “atorgant-los l’etiqueta de segona categoria”.