Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una de les millors edicions del Tast Tiana

Hi ha qui diu que ha estat la millor edició de tota la seva història. En tot cas, està clar que aquesta 10a edició del Tast Tiana ha batut rècords d’assistència i que ha estat una de les edicions amb menys problemes d’aglomeracions. També és unànim la percepció que, enguany, ha vingut força més gent que el 2017 al Tast Tiana.

La decisió de descentralitzar els dos punts de venda de tiquets, treient-los de la Plaça de la Vila, ha estat totalment encertada: era, potser, un dels comentaris més escoltats els 3 dies de la fira gastronòmica. Un dels restauradors que s’ha alegrat d’aquesta mesura és en Jaume Parodi, de L’Avi Mingo:

 

Tanmateix, les cues s’han fet, a la Plaça de la Vila tots tres dies. Han estat, però, cues “previstes”. S’han format davant dels estands que oferien alguns dels plats més demanats aquest Tast: els peus de porc de L’Avi Mingo, els pèsols de collita pròpia i els canalons de Can Roca o, com no, el clàssic entre els clàssics: la fideuà de Les Terrasses de Sant Romà.

En Jordi Sicras, de Can Roca, assegura que ells han cuinat força més quilos de menjar que l’any passat en aquest Tast. També ha lloat la decisió de vendre els tiquets fora de la Plaça:

 

També s’han format cues eternes per demanar els plats que proposaven alguns dels restaurants convidats al Tast d’engany: divendres, La Faràndula, dissabte Can Mario’s i diumenge Núvol Kinton van haver d’atendre la demanda de centenars de persones a qui no va importar fer cua durant molts minuts. En Jordi, creador del Núvol Kinton, feia aquest balanç del seu pas pel Tast aquest any:

 

El celler Alta Alella ha estat un dels que ha tingut més cua de gent per tastar els seus vins, tot i que el d’en Quim Batlle i Parxet no han quedat enrere.

En Quim Batlle, un dels creadors del Tast Tiana, està satisfet d’aquesta 10a edició. Creu que el Tast “és necessari” pel poble però que s’ha de cuidar més. Batlle pensa que, en realitat, la gent no coneix la D.O. Alella del tot i, per això, el Tast Tiana és molt útil:

 

Batlle fa un molt bon balanç de la fira gastronòmica tianenca aquests 10 anys. Tot i això, sempre hi ha cosetes a millorar, diu:

 

Dels 9 cellers que formen part de la D.O. Alella, 6 fan producte ecològic.

Xifres espectaculars de menjar

Com sempre, l’èxit del Tast l’il.lustren algunes de les xifres de menjar servit aquests 3 dies. A Les Terrasses de Sant Romà, per exemple, divendres, van fer 30 quilos de fideuà, 60 de brou i 40 de sofregit. L’endemà, van haver d’augmentar aquestes xifres, vista la demanda de divendres. Així, dissabte van cuinar 40 quilos de fideus i van fer 80 litres de brou per coure’ls.

A Can Roca, havien previst 1.700 canalons per a tots 3 dies però només la primera nit del Tast ja en van vendre 1.200. La Paquita de L’Avi Mingo, per la seva banda, va haver de fer 2 olles més senceres de peus de porc perquè les 3 que va cuinar per la primera nit no van ser suficient: el seu plat va ser un dels que es va acabar més ràpid divendres.

Sembla clar, doncs, que el Tast segueix sent necessari pel poble, afirma en Jordi Sicras:

 

Podeu trobar i escoltar els 3 programes especials que ha fet Ràdio Tiana durant el tast Tiana al podcast de La Local.