Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament i Huellas del Sáhara signen el conveni pels bitllets d’avió dels 7 infants saharauis

L’Ajuntament de Tiana i l’associació Huellas del Sáhara han signat aquest migdia el conveni on el consistori es compromet a pagar el cost dels bitllets d’avió pels 7 nens i nenes sahrauís que arribaran a Tiana entre finals de juny i principis de juliol.

L’any passat, l’Ajuntament ja es va fer càrrec dels bitllets dels tres infants que van venir al poble, però aquest any aquesta aportació semblava perillar. La Wendy, representant de Huellas del Sáhara, va rebre una trucada el passat dimarts 5 de juny on se li comunicava que el consistori només podria aportar “200 o 300 euros” del cost total.

És per això que algunes de les famílies d’acollida van anar al ple d’aquell mateix dimarts i van plantejar la problemàtica al torn de preguntes. En aquell moment, la regidora de Serveis Socials, Núria Blasco, es va comprometre a pagar els 3700 euros que calien.

Avui, gràcies a aquest conveni, la compra d’aquests bitllets ja està assegurada, així com l’arribada a Tiana dels infants sahrauís. Al final, el cost total dels bitllets ha sigut de 3710 euros, 530 per cada un dels 7 infants que vindran, explica la Wendy:

 

A més a més de la signatura d’aquest conveni, la Wendy explica que durant la reunió també s’ha acordat que l’Ajuntament donarà carnets per a la piscina municipal de Tiana pels 7 nens i nenes, totalment gratuïts. A més a més, s’ha parlat sobre el tema del Casal d’estiu, tot i que es reuniran més endavant per acabar-ho de concretar, afegeix la representant de Huellas del Sáhara:

 

Per tot això, la Wendy assegura que des de l’associació estan molt contents d’haver arribat a un acord com aquest:

 

Ja fa molts anys que nens i nenes del Sàhara Occidental passen el juliol i l’agost acollits a cases de famílies de Catalunya. Huellas del Sáhara va portar aquesta iniciativa a Montgar fa 4 anys i aquest és el seu segon any a Tiana. L’any passat, 450 infants sahrauís van ser acollits per famílies catalanes, 3 de les quals eren de Tiana i 6 de Montgat.