Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una escola consolidada però amb reptes de futur

El pregó que ha inaugurat oficialment la Festa Major d’aquest any ha començat amb el so del timbre i les frases típiques del pati de l’escola. Un discurs que ha estat a càrrec de les cinc mestres del Lola Anglada que es jubilen aquest any i que ha fet un repàs a la història de l’escola a Tiana.

Les pregoneres també han fet una ullada al futur i als reptes que impliquen alguns dels canvis més recents a l’educació, com la llei Wert o les agressions a la llengua catalana. Un moment que han aprofitat per penjar diferents samarretes de SOS Educació Pública al balcó de l’Ajuntament.

Tot i així, les mestres han assegurat que “la societat catalana ha demostrat a bastament que és capaç de lluitar pel seu país”, amb actes com el del passat 11 de setembre. En aquesta línia, han reivindicat que la tasca dels seus companys serà essencial.

 

La Mariona, la Neus, la Maria Dolors, l’Emília i l’Àngels han parlat del llarg camí que s’ha recorregut des de l’Escuela Graduada que es trobava les dependències de l’Ajuntament fins al panorama escolar que hi actualment a Tiana, amb dues escoles públiques, catalanes i de qualitat. Una evolució que, tal i com han explicat, ha necessitat de molta força de voluntat per part dels professors.

 

El seu repàs, a més, ha estat ple de color gràcies a les anècdotes sobre el seu dia a dia a l’escola i que, de ben segur, han portat alguns records als ex-alumnes que es trobaven a la Plaça de la Vila.

 

Per acabar, les mestres han recordat que els alumnes “han estat el principi i la fi del projecte de l’escola” i que elles només han procurat que “cada noi i noia realitzés el seu propi procés d’aprenentatge i sentís com a seva l’escola”