Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una plataforma web ajudarà a superar depressions lleus o moderades

Les persones de Tiana, Montgat i Badalona que pateixin depressió lleu o moderada tenen, des d’ara, una nova opció per mirar de superar-la. Es tracta d’una teràpia que es rep a través d’una plataforma web, des de la qual es van donant eines, progressivament, per mirar de superar la depressió.

Es tracta d’un projecte molt innovador que porta a terme Badalona Serveis Assistencials, l’empresa que té subcontractat el servei del Centre d’Assistència Primària a Tiana. Ho explica un dels autors d’aquest projecte pilot, el metge de família Jaume Claramunt:

 

Per dur a terme el projecte, Badalona Serveis Assistencials està reclutant pacients amb depressió lleu o moderada de municipis com Tiana. Han d’estar interessats en participar en aquesta iniciativa que, segons els seus promotors, els permetrà rebre teràpia a través d’ordinador, tauleta o telèfon mòbil, tot i que sempre com a suport, remarca Claramunt:

 

L’esmentat reclutament de pacients, que han de ser adults, es fa a través de professionals d’infermeria i medicina de família, psiquiatria i psicologia de l’organització sanitària municipal, que gestiona, entre altres, els centres d’atenció primària de Tiana, Badalona i Montgat.

La teràpia via web dura de dos a tres mesos i consisteix a completar 8 mòduls de treball sobre la depressió i un d’auxiliar sobre hàbits de vida saludable. Cada mòdul inclou una part teòrica, un seguit d’exercicis pràctics relacionats amb el tema que s’està treballant i un qüestionari de revisió de tasques. La plataforma és molt intuïtiva i va indicant al pacient quina activitat ha de fer en cada moment.

 

El professional de referència de cada pacient va rebent informació sobre la seva evolució i, en cas que ho consideri necessari -per exemple si es detecta un empitjorament en l’estat de salut o una setmana d’inactivitat en la plataforma- contacta amb ell.

Un dels principals objectius, a banda de la curació dels pacients, és formar una xarxa entre professionals de la salut que els faciliti donar-se suport i compartir coneixement.

Els continguts del programa, disponible en castellà, han estat elaborats conjuntament per especialistes en salut mental de diverses entitats de l’Estat espanyol. A Tiana es pot obtenir més informació al CAP.