Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una recuperació que tardarà dècades

L’11 d’agost d’aquest 2014 és el vintè aniversari d’una de les catàstrofes més grans que ha viscut Tiana: l’incendi de l’any 1994. 20 anys després d’aquesta data, la muntanya del poble presenta un aspecte totalment diferent. Segons els experts, però, aquest espai natural tardarà dècades per recuperar-se totalment del desastre. Així ho ha explicat el regidor de medi ambient del municipi, Héctor González.

 

Aquell dia es calcula que es va cremar el 40% de l’extensió de tot el poble, entre 200 i 300 hectàrees. Algunes de les espècies que dominaven, llavors, la muntanya tianenca eren les vinyes, les alzines o els pins. La lenta recuperació de tots aquests boscos s’ha complicat amb l’aparició de nous incendis.

 

Actualment, dins aquest procés de recuperació natural, a la muntanya de Tiana hi predomina el matollar. Els arbrats aïllats que hi ha són, majoritàriament, pins blancs, pins pinyoners i alzines. Activitats populars com “La Plantada” ajuden a que algunes espècies d’arbres tornin al bosc. Segons la regidoria de medi ambient, les activitats que ajuden a conscienciar la ciutadania s’han de mantenir per sempre.