Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

40 focs més, cap com el del 94

Des de l’any 1994 i fins a l’actualitat hi ha hagut uns 40 focs més a Tiana, alguns més importants i d’altres que ho han estat menys. No tots aquests incendis han estat forestals.  La zona de la Cartoixa ha estat protagonista en més de 10 ocasions. Al juliol del 2004 un foc va cremar 5 hectàrees en aquest espai.

L’incendi forestal més recent que ha patit el municipi ha estat el del 25 de gener d’aquest 2014. Un dia després de tancar la tercera edició del Tiana Negra, van cremar 7 hectàrees al voltant de l’Alegria. Un record que encara està present a la muntanya, tot i que la recuperació natural ha estat força ràpida. N’ha parlat el regidor de medi ambient, Héctor González.

 

Aquest cop va cremar matoll, ja que el bosc es troba en procés de recuperació des de fa vint anys.

 

Cap com el del 94

Cap d’aquests incendis, però, es pot comparar amb la catàstrofe de l’any 94. El propi regidor de medi ambient reconeix que és una de les primeres històries que va conèixer quan va arribar al poble.

 

Segons Héctor González, en l’actualitat és molt complicat que es repeteixi un desastre com el de fa vint anys. Tot i que explica que no es pot assegurar, la intervenció més ràpida dels serveis d’emergència i les característiques d’accessibilitat milloren la resposta en casos d’accidents naturals.