Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mesos de calor: dispositiu especial d’incendis

Segons el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals, nou comarques catalanes estan en situació d’un risc molt elevat d’incendis. El Maresme forma part de la vintena que presenten un risc alt. Tot i que el mes de juliol s’està presentant plujós, es preveu que al mes d’agost les temperatures toquin sostre.

Els incendis forestals cada any afecten el territori de Catalunya. Aquests poden ser naturals o d’origen humà, per això és important tenir una bona xarxa de mesures preventives i correctores contra els incendis forestals.

Per evitar els incendis com el que va tenir lloc al 1994 a Tiana, des del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, s’han adoptat una sèrie de mesures i consells, perquè no es torni a repetir tant tràgic succés.

Segons explica el Regidor de Medi Ambient,  Héctor González, s’estan portant a terme un dispositiu de prevenció d’incendis al Parc de la Serralada de Marina, que té una durada de tres mesos i que ha començat l’1de juny i finalitzarà el 12 de setembre.

El regidor comenta que aquest any es comptarà amb 4 punts de guaita als municipis de Tiana, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac. Aquests estaran situats estratègicament  i es realitzaran  itineraris  on hi ha una major afluència de persones, que malauradament, són el principal origen dels incendis.

González destaca que aquest any com a novetat es disposa d’un camió cuba amb 500 litres d’aigua i de primera intervenció ràpida.

Aquest dispositiu es veurà reforçat per un servei, a càrrec de la Diputació de Barcelona, de personal especialitzat, en concret 3 vigilants i 8 guaites.

Durant tot l’any i per prevenir els incendis, es fan accions de manera coordinada de neteja tant al Parc de la Serralada de Marina com al Parc de la Serralada Litoral. A banda d’això, des de l’Ajuntament de Tiana es requereix als propietaris de solars que netegin correctament els seus terrenys.

Héctor Gonzalez declara que s’ha demanat al Consell Comarcal i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona plans d’ocupació per netejar boscos, marges, rieres, etc.

 

Tots aquests dispositius conjuntament amb les accions realitzades durant l’any pel Departament de Medi Ambient, com per exemple el Clean up Day, fan que el ric d’incendi sigui menor.