Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una reunió entre Ester Pujol, veïns afectats i el cap de la Policia, tractarà el tema dels recents robatoris

El portaveu dels veïns de Les Costes, Manel Cuesta, i la Policia Local han confirmat que aquest dimecres a les 19h, es farà la reunió prevista entre veïnat, l’alcaldessa de Tiana, Ester Pujol, i el cap de la Policia Local, Tomás Cabrejas, per tractar els darrers successos en matèria d’inseguretat al poble.

Per a Manel Cuesta, la situació de robatoris ha arribat a un punt “molt greu i preocupant”, per això el que demanen a l’Ajuntament i a la Policia Local és molt concret:

 

Després de l’allunatge que la matinada de dilluns va patir l’estanc de Tiana, la Premsa local i comarcal s’està fent ampli ressò, aquesta setmana, de l’onada de robatoris que, segons denuncien veïns i veïnes dels Vessants i Les Costes, hi ha hagut els darrers mesos en aquestes urbanitzacions tianenques.

Ells mateixos asseguren que la setmana passada es van produir sis robatoris en aquestes urbanitzacions, quatre dels quals el mateix dia.  La Policia Local de Tiana, en canvi, té constància de dos robatoris la setmana anterior, tot i que admet que hi hagut un “repunt” durant el mes de novembre. Segons dades de la Policia de Tiana, aquest novembre s’han produït 9 robatoris en domicilis de la població. D’aquests , 6 casos es concentren entre Les Costes, Les Vessants i carrers propers.

Els lladres acostumen a entrar a les cases a les tardes i en alguna ocasió hi ha hagut els veïns a l’interior. La Policia Local ha demanat, des de dilluns, “calma” i ha explicat que s’està treballant coordinadament amb els Mossos d’Esquadra.

El cap de la Policia Local, Tomàs Cabrejas, va demanar “calma” dilluns passat, hores després de l’allunatge a l’estanc. Va fer també una crida a “no deixar-se portar per informacions que no són certes”, en referència a alguns comentaris apareguts a les xarxes socials. Cabrejas explica que els lladres que solen entrar a Tiana actuen a les tardes, que escalen fins a plantes superiors i que “en cap moment s’enfronten a ningú” ja que quan han agafat diners o joies marxen.

Tot i així, veïns de Les Costes i els Vessants han explicat que en un dels casos de la setmana passada hi va haver intimidació ja que un veí es va trobar un assaltant amb un ganivet a la mà, un extrem que la Policia Local no ha confirmat. Per la seva banda, els Mossos han confirmat que els veïns es van trobar amb el lladre, però que l’individu va fugir i no s’hi va enfrontar.

Segons diversos veïns i alguns mitjans de comunicació, el 60% de les vivendes de Les Costes han patit robatoris o intents de robatoris en els últims 10 anys. Tomás Cabrejas, que aportarà xifres a la reunió d’aquesta tarda, assegura que no són dades “del tot exactes”.