Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Vallespinós inicia la travessa de l’Atlàntic

Aquest dimecres, l’exacalde de Tiana, Ferran Vallespinós, agafa l’avió per marxar fins a les Illes Canàries, on agafarà el veler amb el qual creuarà l’Atlàntic. Un somni de l’expolític que pretén superar els 10.000 quilòmetres, dels quals els primers 2.000 ja els van fer al traslladar el veler fins a les Canàries, el passat mes de novembre. Vallespinós realitzarà aquest viatge acompanyat de l’exconseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz, i del seu propi nebot.

Ferran Vallespinós navegant
Ferran Vallespinós navegant

El recorregut que comencen aquesta setmana és de més de 4.300 quilòmetres, fins arribar a les primeres illes del Carib i, un cop visitades, de 4.500 per tornar a la Península. “Tots tenim somnis en aquesta vida, jo crec que els somnis són per realitzar-los”, ha explicat l’exalcalde de Tiana, que està jubilat i creu que es troba davant el millor moment per tirar endavant aquesta aventura esportiva. El dia abans de marxar, Vallespinós, ha volgut dir: “la nàutica és un repte perquè si t’equivoques la barca de seguida t’ho fa notar i, d’altra banda, és un tema de graons, mica en mica vas pujant, el primer dia que hi ha un vent de 25 t’espantes però si ho superes, el proper dia, ja no t’espantes tant”.

 

‘El gran salto 2014’, que és com han volgut anomenar aquest viatge, ha necessitat de molta preparació, tant a l’hora d’adequar el veler com d’entrenar als seus participants. Abans d’aventurar-s’hi, els tres han calculat les quantitats exactes d’aliments que necessitaran i s’han preparat físicament i psíquicament per superar tot tipus de condicions meteorològiques i la convivència: “no és fàcil una convivència tan estreta, les persones han de ser positives davant de les coses que puguin passar”, ha explicat Vallespinós.

 

Les comunicacions també és un dels temes que han preparat amb atenció, disposaran d’un satèl·lit que els permetrà parlar per telèfon i enviar missatges curts a través del seu blog (http://2014gransalto.blogspot.com.es/), des del qual podrem saber en quina posició es troben: “qualsevol cosa que a terra és ben senzilla, com trencar-se un dit o un encostipat, allà al mig, durant 25 dies, ens haurem d’espavilar entre nosaltres i amb els remeis que portem, això és part del repte també”.

 

Les comunicacions des del veler
Les comunicacions des del veler

 

Josep Cuní entrevista Ferran Vallespinós

Aquest gran salt també permetrà a l’exalcalde de Tiana, Doctor en Ciències Biològiques, fer un estudi sobre la distribució dels microplàstics a l’Atlàntic. Els plàstics que es llancen al mar, després de fragmentar-se, es concentren en determinades zones. Vallespinós vol estudiar com afecten al seu entorn: tant a la circulació marítima, l’ecosistema i la cadena alimentària.

Per això avui, el periodista tianenc, Josep Cuní entrevista a les 19h al programa “8aldia” de 8TV l’ex alcalde de Tiana.

 

Tres mandats d’alcalde

Ferran Vallespinós va ser alcalde de Tiana durant 12 anys. Del 1995 al 2007. Va igualar el seu antecessor, Josep Mª Escudé de CIU. Vallespinós va trencar l’hegemonia de CIU i va fer el primer tripartit amb PSC, ERC i IC-V, aconseguint sumar vots i regidors i, per tant, l’alcaldia. El segon mandat el va fer en solitari amb 6 regidors i el vot incondicional del PP. Pel tercer mandat va tornar a comptar amb ERC. Gent pel progrés però, la va guanyar la partida l’any 2007, va pactar amb CIU, i Vallespinós va passar els seus darrers 4 anys a l’Ajuntament com a cap de l’oposició. Exactament igual que va començar el 1991. L’any 2011 va plegar de l’Ajuntament i va passar el relleu al cap de llista a l’actual alcaldessa, Esther Pujol.

Com a alcalde, entre diversos projectes, va fer3 promocions d’habitatges socials, la Biblioteca municipal, el Duet, l’observatori d’astronomia, va expropiar el camp de futbol vell i hi va fer fer el parc, va fer filla adoptiva Lola Anglada, va implantar el porta a porta,  i va engegar Ràdio Tiana.