Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Vallespinós torna abans de la travessa de l’Atlàntic

L’exalcalde de Tiana, Ferran Vallespinós, ja és al poble i ha passat pels estudis de la ràdio a explicar la seva última experiència. Al mes de gener va començar un dels seus somnis, des de les Illes Canàries. Allà va agafar un veler per travessar l’Atlàntic, volia superar els 10.000 quilòmetres. Una aventura, però, que no la feia sol: la va preparar al costat del seu nebot i de l’exconseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz.

Vallespinós ha tornat a casa abans del previst, ha estat 21 dies fent part del que havien planificat: han travessat l’Atlàntic i han visitat les illes del Carib. El que no han pogut fer, però, és tornar pel Nord, per les illes Azores. La climatologia no els ho ha permès, s’han trobat amb un temps pitjor del que s’esperaven.

 

Martinica, l'última illa que han visitat
Martinica, l’última illa que han visitat

El veler s’ha quedat, esperant-los, a la illa de Martinica, entre el mar del Carib i l’oceà Atlàntic. La travessa continuarà però haurà de ser a partir de mitjans del mes de maig.

 

El veler a Martinica
El veler a Martinica

Aquesta etapa del “Gran Salto 2014” també ha servit per recollir mostres dels plàstics que hi ha a l’oceà. A banda de complir un somni, els tres protagonistes de la travessa s’han proposat fer un estudi sobre les restes de plàstic que hi ha al mar.