Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Veïns de Can Puigcarbó demanen un parc habilitat per a gossos

Un grup de veïns de Can Puigcarbó ha explicat a Ràdio Tiana que demanen al nou govern del poble que s’habiliti una part del parc per a gossos. L’objectiu és que aquestes mascotes puguin passejar sense dur corretja de 19h a 21h del vespre.

Un dels impulsors de la proposta, Marc Soldevila, ho explica:

 

Els veïns han afirmat que no volen un pipi- can ni haver d’anar fins al bosc perquè els gossos puguin córrer lliurement. Han assegurat que han rebut diverses denúncies. La última ha estat d’un veí anònim que suposadament es queixava pel soroll que feien els animals. Soldevila creu que un gos lligat amb corretja fa més soroll que un que no en porta, ja que borda  i es baralla més.

Una altra de les propostes dels veïns és crear un cens de gossos. Duna Riera ha afirmat que “si censes l’animal i pagues un petit dipòsit simbòlic, aquest pot servir per finançar noves infraestructures pels animals”

Riera ha dit que hi ha vies per solucionar el problema:

 

Duna Riera ha explicat que hi ha molt de desconeixement respecte al que significa tenir un gos. Diu que ningú té cap mena de dubte que l’ésser humà és un animal que ha de ser educat però, en canvi, es pregunta perquè no es permet que els gossos accedeixin a aquesta educació.

El col·lectiu, a més, ha destacat el respecte que té cap el parc. Han dit que no l’embruten, que si hi ha nens marxen i que no fan mal a ningú.

Una altra impulsora del parc per a gossos, Deborah Martínez, ha destacat la importància de la salut mental i física d’aquests animals de companyia:

 

Martínez també ha destacat la importància de ser responsable políticament i cívicament amb els espais públics.