Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Veterans i nous, amb mongetes o sense, comencen la festa

Més de 300 botifarres, 50 quilos de mengetes i 500 gots de rom cremat s’han repartit durant la primera nit de festes. La Mongetada ha tornat a omplir la plaça de la vila en el pòrtic de la Festa Major. Per alguns tianencs ha estat la primera vegada i prometen repetir.

 

També ha estat la primera vegada per a la Teresa Creixell, que s’ha apropat des de Badalona.

 

DSC08557

Això sí, els fidels a la tradició han tornat a tastar les mongetes i la botifarra.

 

DSC08564

La participació ha estat més baixa que altres anys. Tot i això, unes 500 persones han començat la festa aquesta nit. Això sí, no tothom ho ha fet amb mongetes. Si molts han portat el plat de casa, alguns l’han preferit portar ple. A no tothom agrada aquest plat típic català.

 

Les olles que preparen les mongetes
Les olles que preparen les mongetes

Darrera la Mongetada hi ha més de 5 hores de feina al foc. En Ricard López, membre de la comissió de festes, ha estat el primer en arribar a la cuina però l’últim en tastar-les.

 

La preparació del rom cremat
La preparació del rom cremat

Un altre dels protagonistes d’aquesta nit ha estat el rom cremat, acompanyant ideal d’una nit d’havaneres. En Pere Loscos ja fa 30 anys que en prepara per les festes del poble.

 

Un dels secrets per fer el rom cremat és la paciència.

 

DSC08571

Enguany el grup que ha amenitzat la nit d’havaneres ha estat “Els Cremats”.