Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Victòria Riba: “És important potenciar la faceta de productora musical perquè falten dones a la indústria de la música”

Avui, a la sèrie d’entrevistes a dones tianenques treballadores i empoderades, parlem amb la Victòria Riba, compositora, productora i cantant. Alhora que treballa escrivint i produint cançons per altres artistes, la Victòria combina el seu projecte personal, Vicco (el qual és la seva prioritat en aquest moment), amb la seva banda:

 

Actualment, està vivint a Madrid per motius laborals, però ha passat la seva infantesa i adolescència a Tiana. De fet, va ser aquí, al poble, on va tenir el seu primer contacte amb la música, amb només nou anys:

 

Des de ben petita va començar a cantar i versionar cançons. Només amb 17 anys, abans d’acabar l’institut, li va sorgir l’oportunitat de dedicar-s’hi de manera professional a la música i l’artista Alejandro Sanz la va apadrinar musicalment:

 

La Victòria recorda que, en aquell moment, la gent del seu entorn la va recolzar molt, malgrat que es trobés en una situació complexa, sobretot al ser tan jove:

 

Així doncs, es va llançar a la piscina i se’n va sortir amb èxit. Ara compagina la composició amb la producció de música i, tot plegat, amb el seu projecte personal i la seva banda. Malgrat que és molta feina, la Victòria se les arregla per tenir temps per tot:

 

Però la indústria de la música és una de les més masculinitzades. Segons un estudi de l’associació Mujeres en la Indústria Musical (MIM), només una de cada cinc artistes a les llistes d’èxits és una dona i les dones productores musicals només representen l’11% del total de productors del país. La Victòria, que viu el món de la música des de dins, corrobora aquestes dades:

 

En aquest sentit, la Victòria creu que per revertir la situació hauríem d’obrir la ment, tant els consumidors de música com els propis artistes:

 

Pel que fa al seu futur, la Victòria espera seguir com fins ara, vivint de la música i fent el que li agrada:

 

De fet, ara està treballant en el seu segon àlbum d’estudi, el qual sortirà d’aquí a pocs mesos: