Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Vins i pastissos, l’altra ànima del Tast Tiana

Un any més el Tast Tiana ofereix la possibilitat de conèixer a fons els vins dels cellers que participen a la mostra. I a més, de fer-ho de la mà dels propis elaboradors, al taller de vins de la D.O. Alella que també aquest any es farà a Can Riera. Serà dissabte 10 –el dissabte del Tast- a les 6 de la tarda, té un cost de 8€ per persona i les places són limitades.

Els responsables dels cellers presentaran alguns dels seus vins, plantejaran els millors maridatges i  explicaran els secrets que fan que, aquells vins, siguin les insígnies de cada casa.

El públic del Tast podrà tastar els vins i compartir coneixements en un ambient agradable i relaxat, preparat exclusivament per a l’ocasió a Can Riera, tal com ja es va fer en l’edició passada.

Per participar en aquesta activitat, cal fer la inscripció i el pagament previ a l’Ajuntament de Tiana abans del 10 de juny, o el mateix dia de l’activitat a Can Riera (en cas que quedin places).

Visites a cellers del Tast

També aquest any es podran conèixer per dins diversos cellers, de franc, durant els dies del Tast. Les visites gratuïtes són aquestes: dissabte 10 a les 10h, es podrà visitar el celler d’en Quim Batlle. El mateix dia, a les 11h, obrirà portes el celler Serralada de Marina, que té la seu a Martorelles. L’endemà, diumenge 11, a les 9.30h del matí, hi haurà una passejada per les vinyes de Tiana, activitat gratuïta per a la qual cal inscriure’s al 93 395 6336. També diumenge, a les 10h, es podrà conèixer la seu de Caves Parxet.

A les 11h obrirà de nou portes el celler Serralada de Marina, i a la mateixa hora d’aquell dia, ho farà el celler Talcomraja, a Arenys de Munt, ja que és un dels cellers convidats enguany (la visita val 12 euros). A les 12h de diumenge serà el torn de les portes obertes del celler Bouquet d’Alella: aquesta visita també s’ha de pagar: costa 15 euros per parella i 10 e. individual. També pagant 15e/persona es podrà visitar el celler de Can Roda, a Sta Maria de Martorelles. Finalment, diumenge a les 4 de la tarda, amb un preu de 20 euros/2 persones (preu pel Tast), es podrà fer la visita al celler d’Alta Alella.

Dolços i pastissos

D’altra banda, el punt dolç del Tast el tornen a posar les dues pastisseries de referència de Tiana: Ca l’Aixelà i el Forn Solà, és a dir, Can Pau.

La pastisseria Aixelà, especialitzada en pastisseria tradicional i noves propostes, oferirà al Tast d’aquest any mousses variades, tartaletes, bolets dolços i esperit de taronja.

Per la seva banda, Can Pau, especialitzada en xocolata, pastisseria tradicional i creativa, oferirà les Tianes (el dolç de crema que porta el nom del poble) i un assortit de cakes. Els dolços ja es poden comprar aquests dies previs al Tast, i òbviament durant el Tast, a tots dos establiments.