Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Votació popular del capgròs de l’any durant la Festa Major petita

L’Ajuntament de Tiana ha donat a conèixer aquest diumenge 4 de juny, just abans del Tornasons organitzat per Bandabòlit, el nom dels tres candidats a capgròs de l’any: l’alcalde Joan Garí, la mestra d’escola “donya Anita” i el fotògraf Francesc Fernàndez “Frasquito”.

Candidats a Capgròs de l’Any de La Local – Ràdio Tiana

El capgròs, que es coneixerà la nit del pregó de la Festa Major de Sant Cebrià, tal com va passar amb la primera capgrossa de l’any, la llevadora Carme Donada, s’escollirà a través d’una votació popular que es farà del 9 al 13 de juny, durant els actes de la Festa Major petita. La votació, oberta a tots els majors de 10 anys, també es podrà fer en línia.

El capgròs de l’any forma part del projecte de memòria històrica i recuperació de la cultural popular que ha començat a treballar l’Ajuntament de Tiana. És per això que, tal com expliquen des del consistori, aquest dimecres i dijous els candidats estaran a les escoles Tiziana i Lola Anglada per tal d’explicar a l’alumnat què és el capgròs de l’any, qui són els candidats i com a partir de la cultural popular podem conèixer millor els nostres orígens i la gent que ha treballat pel poble.

Els tres candidats han estat escollits per una comissió formada per Josep Maria Toffoli, Ula Campmajor, Enric Monreal i Albert Freixes, que es renovarà cada dos anys. Les bases per a l’elecció s’han treballat amb l’expert en cultura tradicional i popular Jan Grau i especifiquen que, entre altres coses, els candidats han d’estar vinculats o arrelats al poble d’alguna manera, no tenen per què ser tianencs mediàtics i no es pot escollir cap polític en actiu o que hagi estat implicat en l’activitat política del poble recentment.