Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament, molest per la nul.la resposta de la Generalitat a la plaga de mosca blanca

El regidor de Medi Ambien de Tiana, Xavier Doñate, està molest amb el Departament de Salut de la Generalitat perquè, malgrat les reiterades sol.licituds d’ajuda de l’Ajuntament per combatre la plaga de mosca blanca, a hores d’ara encara no ha rebut cap resposta del Govern català. Escoltem Xavier Doñate:

 

Una plaga que Medi Ambien de l’Ajuntament ha mirat de combatre com ha pogut des d’abans que comencés l’estiu i arribés el molest insecte al poble.

 

Sol.licitud d’ajuda a la Generalitat

El mes de març la regidoria de Medi Ambient va fer una primera sol.licitud d’ajuda a la Generalitat. Després, a començament d’estiu, van enviar-los una carta oberta en què l’Ajuntament es declarava “sobrepassat” per la plaga. El regidor de Medi Ambient hi deia que “malgrat totes les actuacions empreses amb recursos propis, no hem aconseguit els resultats desitjats i no hem pogut acabar amb les molèsties que provoca als veïns i veïnes de Tiana. Per tot plegat, us demano que estudieu la nostra petició i que el Govern de la Generalitat actuï i posi fi a aquest problema que pateix una gran part de la comarca del Maresme.”

Però tampoc van rebre ni han rebut cap resposta, malgrat que la mosca blanca afecta, a més de Tiana, a mitja dotezena de municipis del Baix Maresme.

Les actuacions fetes

Tanmateix, l’Ajuntament ha seguit fent actuacions contra la mosca blanca durant aquest estiu. En part s’han pogut fer gràcies a l’ajuda veïnal que a zones com Les Costes els ha permès localitzar moltes de les opúnties, lloc on cria la mosca blanca. Per això, Xavier Doñate demana això a la ciutadania de Tiana:

 

Entre juny i agost, Medi Ambient ha fet dues grans ruixades a Tiana per tractar les opúnties. D’aquí a uns dies, se’n farà una tercera amb el mateix producte que s’ha fet servir les altres dues: una concentració de sabó fosfòric i oli de parafina. Es tracta d’un líquid de baix impacte ambiental que ja s’ha provat a altres municipis amb resultats efectius. Tot plegat es fa en col.laboració amb el Consell Comarcal del Maresme.