Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Xavier Freixas, el tianenc que ha guanyat el Premi Jaume I d’Economia 2018

En Xavier Freixas és Doctor en Economia per la Universitat de Toulouse, catedràtic de Finances a la Universitat Pompeu Fabra i expert en economia bancària. Aquest any el seu nom ha ressonat a nivell nacional gràcies als Premis Rei Jaume I.

El jurat l’ha fet guanyador dins de la categoria d’Economia, reconeixent-lo com “un dels principals experts mundials en economia financera, i de forma especial en micro i macroeconomia del sistema bancari”. Això ho ha aconseguit un tianenc, resident al carrer Sant Bru. Ell mateix explica en què consisteixen aquests premis:

 

El jurat també ha considerat que un dels seus llibres, “Economia bancària”, escrit conjuntament amb Jean-Charles Rochet, s’ha convertit en el treball de referència en aquesta àrea. Tal com diu en Xavier, la qualitat de la seva recerca ha sigut el motiu principal d’aquest reconeixement:

 

El premi consisteix en l’entrega d’una medalla d’or, un diploma i 100.000 euros, amb el compromís de reinvertir-los en investigació. En Xavier explica què ha significat per a ell haver guanyat aquest premi:

 

També explica com ha aconseguit ésser un referent mundial per a molts bancs:

 

Tot té un origen, i l’especialització de Freixas en aquesta àrea de l’economia també:

 

La seva feina, doncs, l’ha portat per molts països. En Xavier destaca algunes de les experiències que ha tingut:

 

El guardonat explica els projectes en els que està treballant actualment:

 

En Xavier Freixas combina aquestes investigacions amb la docència a la Universitat Pompeu Fabra, on ensenya les assignatures de Banca i Economia Financera.