Menjar i beure

A cavall per les vinyes del celler Quim Batlle

Vistes des del celler Quim Batlle. Foto: Alèxia Guilera. / martalopez

Viemocions, una agència de viatges especialitzada en paquets d’enoturisme i gastronomia, ofereix diferents paquets per gaudir de la DO Alella. Un d'ells inclou a Tiana.

Marta  López | 23/08/2018 a les 11:59 0
 

Els vins de la DO Alella són un dels majors atractius gastronòmics d’aquesta zona del Maresme. La seva història es remunta a l’època romana i ha aconseguit fer-se un nom dins la vinicultura catalana.

Degut a això, Viemocions, una agència de viatges especialitzada en paquets d’enoturisme i gastronomia, ofereix 3 paquets destinats a conèixer i gaudir de la DO Alella, juntament amb un parell d’activitats a la pròpia vila d’Alella, també relacionades amb aquest vi. De fet, explica el gerent de Viemocions, Xavier Andreu, un dels paquets que millor els funciona és un que es fa a Alella:

 

En Xavier Andreu explica com va sorgir la iniciativa de crear aquests paquets:

 

L’objectiu d’aquests paquets turístics és promocionar i donar a conèixer els recursos, en aquests cas estretament relacionats amb la producció del vi, que té aquesta zona del Maresme i també la ciutat de Badalona. De fet, els 3 paquets inclouen activitats a Badalona, dos d’ells d’un dia. El tercer, un cap de setmana sencer, també es du a terme a Teià, Alella i a Tiana.

Amb el nom de “DO Alella, a cavall de la història i el vi”, l’activitat es comença amb una visita guiada al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, a Teià, i amb una altra visita a les restes arqueològiques de Baetulo, per conèixer la història dels orígens vinyers de la zona:

 

El protagonista d’aquestes ofertes turístiques és el vi DO Alella, però també es dóna molta importància a la ciutat de Badalona. Per aquest motiu, la resta del dia s’aprofita per visitar la ciutat, fer un tast a l’enoteca Cristina Guillén i un sopar al restaurant La Sargantana:

 

L’allotjament es fa a un hotel de 4 estrelles, l’Hotel Arrey d’Alella. El segon i últim dia és el torn de Tiana, on es fa una visita a cavall per les vinyes del celler Quim Batlle, amb degustació inclosa:

 

Per gaudir d’aquesta experiència, es pot comprar directament des de la pàgina web de Viemocions o des de la plataforma d’enoturisme DO Alella.

Marta López
Marta  López