Política

Àlex Rosa: “Hem fet que a Tiana hi hagi una política més participativa”

Alex Rosa durant el ple del mes de maig / martifrancas

A l'entrevista feta a Ràdio Tiana també ha comentat temes com la seva dimissió com a regidor o com es va intentar gestar una moció de censura contra el govern del PSC

Martí  Francàs | 07/02/2019 a les 23:58 0
 

Àlex Rosa ha destacat que la presència de la CUP en aquesta legislatura juntament amb altres formacions han impulsat una nova manera de fer política al poble. El ja exregidor ha repassat la legislatura des dels moments clau dels últims 4 anys. Més enllà del resultat electoral que va permetre a la CUP ha volgut explicar perquè després de l’1O es va decidir fer una moció de censura.

 

També ha volgut aclarir perquè la CUP i Junts per Tiana van decidir fer la moció de censura en bloc i començar les converses conjuntament per intentar tirar endavant la moció. La feina feta per part de les dues formacions a l’hora de planificar el referèndum del primer d’octubre de 2017 va ser clau.

 

Però per diversos motius no va tirar endavant, segons Àlex Rosa hi va haver dos raons clau perquè el pacte no arribés, una ideològica i un de proposta de treball.

 

Com a partit opositor, la CUP ha fet diverses reclamacions al govern. Però una de les mes vehements i compartida amb altres formacions ha estat la del model de poble. Han criticat molt durament que hagin prevalgut obres que apropen més Tiana a ser “un suburbi de Barcelona a ser un poble” i no s’hagi aprofitat el fet de formar part de l’àrea metropolitana en matèries com el transport públic o l’habitatge, per exemple.

 

Però Àlex Rosa no acabarà la legislatura. Per raons personals i professionals va decidir deixar el seu lloc al ple i cedir-lo a Salvador Bosch, que el substituirà fins que arribin les eleccions. Rosa explica el que l’ha portat a renunciar al càrrec 6 mesos abans dels comicis.

 

Aquesta entrevista forma part d’una sèrie d’entrevistes per fer balança amb tots els partits del consistori.

 

Martí  Francàs