Comarcal | El Maresme | Política

“Intentem que el que està succeint políticament no ens impedeixi fer bé la nostra feina”

Agents dels Mossos d'Esquadra, de servei / lalocal

La Local ha parlat amb dues agents dels Mossos d'Esquadra. Reconeixen que el moment polític a Catalunya les pot afectar perquè ha situat sovint el cos policial al focus mediàtic.

Alèxia  Guilera | 22/11/2017 a les 14:23 0
 

L’agitada vida política que viu el país els darrers mesos ha tocat de ple, com a policies però òbviament també com a ciutadans, els integrants dels Mossos d’Esquadra. En determinats moments, per exemple l’1 d’octubre o el 20 de setembre, part de la societat i molts mitjans de comunicació han posat dalt d’un altar la Policia catalana.

Les agents Sílvia i Ester de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria de Premià de Mar afirmen que, malgrat tot, el cos en general i elles en particular han sabut prendre distància professional amb tots aquests fets. “Hem seguit fent la nostra feina, tal com fèiem fins abans que tot això comencés, i com seguirem fent d’ara en endavant” afirmen. Reconeixen, però, que la situació és complicada i que no els és aliena perquè també viuen aquí:

 

L’agent Sílvia recalca que en tot moment han de tenir present, tant elles com la gent, “que no som polítiques sinó policies”:

 

Totes dues volen subratllar que no treballen condicionades pels suports, les alabances o les crítiques, sinó que ho volen fer “com ho hem fet sempre”.

 

Totes dues, asseguren, estan ja molt acostumades a pertànyer a un cos que, tot sovint, està dins el focus mediàtic “ja sigui per actuacions nostres que han agradat com per d’altres que no ho han fet tant”. I en aquest cas, a més, observen que el procés està tamisat per molta emoció.

Alèxia  Guilera