Política

Isaac Salvatierra: “Els presupostos proposats pel govern són profundament continuistes”

El grup municipal de Junts per Tiana durant el ple del mes de desembre / martifrancas

Junts per Tiana també critica que hi hagi menys despesa social i mediambiental en uns presupostos amb més diners per invertir que l'any passat

Martí  Francàs | 10/12/2019 a les 21:20 0
 

Que el ple municipal tombi uns pressupostos és un fet estrany a Tiana. No passava des de la dècada de 1980. Els grups municipals del PSC i Junts per Tiana hi van votar en contra en el ple del passat dimarts 3 de desembre. Com explica Isaac Salvatierra l’agrupació d’electors de Junts per Tiana considera que la inversió en matèria de medi ambient i aspectes socials és insuficient. Per Salvatierra un dels casos més flagrants és el de la partida dedicada a les plaques solars.

 

Segons càlculs que van encarregar a experts mentre preparaven el programa electoral per a les eleccions municipals només el cost de posar plaques solars a l’ajuntament és ja de 28.000€. A més a més posar-ne al poliesportiu costa 39.000€, a la biblioteca 23.000€  o a la Sala Albèniz de 18.000€ perquè els edificis siguin autònoms amb energia solar. Per aquesta raó Salvatierra va qualificar la inversió de 15.000€ irrisòria. A més a més, Junts per Tiana també critica la reducció del pressupost en l’espai de Medi Ambient.

 

La conclusió que van treure de mesures com aquesta entre moltes altres és que els pressupostos són continuistes i per això hi van votar en contra.

 

Una de les altres crítiques que fan als pressupostos proposats per la coalició d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya és la distribució dels recursos en cultura. Des de Junts per Tiana consideren que s’han d’incentivar i subvencionar les activitats culturals que donen un retorn social al poble. Isaac Salvatierra ha posat d’exemples la Festa dels Racons o l’Enrucada per la quantitat de gent del poble que s’hi implica i pels valors que transmeten.

 

El rebuig als pressupostos, a més, no ha d’afectar a les possibles obres de l’institut. Consideren que tot el consistori hauria de reclamar a la Generalitat que es faci càrrec de les obres del centre, del qual en té les competències. En cas que l’ajuntament financés les obres ells no hi posarien cap problema però han criticat la informació contradictòria que han rebut per part del govern.

Per altra banda Junts per Tiana defensa que com a força és votada a les eleccions municipals tenen l’obligació de complir un mandat i per tant no poden cedir en els temes importants com és el cas del pressupostos. També ha recordat la situació de fragilitat en la que es troba el govern.

Martí  Francàs