Partits

Junts per Tiana fa autocrítica i lamenta la falta de transparència en les negociacions que van portar al pacte de govern

Isaac Salvatierra explica a simpatitzants i militants de Junts per Tiana la seva versió dels fets de les últimes setmanes. / martifrancas

Martí  Francàs | 19/06/2019 a les 23:28 0
 

Junts per Tiana ha reunit avui a les vuit del vespre a militants i simpatitzants al local del carrer Lola Anglada, que va ser el punt de trobada de l’agrupació d’electors durant la campanya i la nit electoral, per explicar perquè finalment no s’ha arribat a cap acord per investir alcalde a Isaac Salvatierra. Durant una mitja hora qui va ser el candidat del grup local ha explicat pas a pas totes les negociacions formals i converses que van tenir amb les altres 3 forces del consistori i com es van assabentar que el PSC donaria suport a la candidatura de Marta Martorell minuts abans de que es fes públic.

Salvatierra ha insistit que van oferir diverses formules per participar al govern a Esquerra Republicana tot i que van coincidir en que formar un govern amb 9 regidors hagués estat sobredimensionat. Per la seva banda Junts per Catalunya va demanar com a base de l’acord de govern les regidories d’urbanisme i servesi socials cosa que segons expliquen els va tirar enrere a l’hora de negociar.

Durant el torn de preguntes Isaac Salvatierra ha assegurat que podrien haver estat més pragmàtics i per exemple pactar amb Junts per Catalunya però van preferir mantenir les màximes que havien defensat durant la legislatura i la campanya i no formar govern amb un grup amb el que tenien molt poques coincidències a nivell de programa. El fet que el PSC els assegurés fins a tres vegades que es votarien a ells mateix els va permetre actuar sense tanta urgència. Per això els va sorprendre molt que finalment el PSC canviés d’opinió en l’assemblea del 13 de juny i optés per investir finalment a Marta Martorell.

Amb aquesta trobada l’agrupació d’electors ha volgut donar explicacions al seu entorn i fer autocrítica sobre tot el que ha passat al seu voltant les últimes setmanes.

Martí  Francàs