Economia

La Diputació de Barcelona assigna 564.574 euros a Tiana dins del Programa General d’Inversions

Diputació de Barcelona. Font: Ajuntament de Tiana. / martalopez

El programa, dotat de 260 milions d'euros, ha repartit aquests diners entre els municipis del territori basats en vuit criteris de caràcter social, econòmic i territorial.

Marta  López | 31/07/2020 a les 10:04 0
 

La Diputació de Barcelona ha aprovat per unanimitat el nou Programa General d’Inversions (PGI), dotat amb 260 milions d’euros. Aquesta dotació econòmica té per objectiu que els governs locals puguin dur a terme nova inversió municipal sostenible i, també, fer el manteniment i reposició de les inversions existents.

En el cas de Tiana, la xifra que rebrà serà de 564.574,84 euros. D’aquests, el 20% (112.914,97 euros) ha de servir per finançar obres d’execució ràpida o completar el finançament d’obres en curs, tenint en compte que totes les accions s’hauran d’haver executat a tot estirar el 31 de desembre de 2021.

Però el gruix del finançament (80%), amb un total de 451.649,87 euros, és per inversió prevista entre els anys 2021 i 2023, que estigui previst acabar fins al 2024 i que tingui com a objectiu desenvolupar fins a tres projectes estratègics associats a l’Agenda 2030, a un desenvolupament sostenible i al manteniment i reposició.

Però com s’ha decidit la xifra que li correspon a cada municipi de la Diputació de Barcelona? Doncs des de l’ens s’ha ideat un repartiment que defineixen com a “més transparent, just, equitatiu i objectiu” basats en vuit criteris de caràcter social, econòmic i territorial.

Tots els municipis han partit amb una quantitat mínima de 100.000 euros per a cadascun, excepte Barcelona ciutat. Després, el 52% del repartiment s’ha fet en funció de la població de cada municipi a 1 de gener de 2019, tenint en compte la quantitat de població estacional.

Pel que fa als criteris socials, s’ha tingut com a referència les xifres relatives a l’IRPF de les persones que hi viuen, a la taxa d’atur i al nivell d’ingressos propis del municipi. Per últim, s’han seguit criteris territorials tenint en compte l’extensió en km2 i a la quantitat d’entitats de població que existeixen a cada terme municipal.

Marta López
Marta  López